Bakan Tunç: Yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsız

Adalet Bakanı Yılmaz, Türk yargısının her zamankinden daha bağımsız ve tarafsız olduğu iddia ederek, "Bir daha bu ülkede darbe olmasın, milli irade hırsızları sahneye çıkamasın diye çok önemli yapısal dönüşümleri de gerçekleştirdik"dedi.

  • ü
  • 29 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu’nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugün Türk yargısıyla ilgili laf edenler, yargı bağımsız değil, tarafsız diyenler aslında o 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların yargısını özleyenler. Tüm açıklığıyla söyleyebiliriz ki bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır. Darbeciden hesap sormaktadır, bundan sonra da eğer böyle bir tehlike karşısında, böyle bir şeyi aklından geçirenlerle ilgili de zaten teyakkuzdadır” dedi.

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu’na katıldı. Tunç, “Son 20 yılda darbe girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığı yıllar olarak tarihe geçti. Türkiye ne zaman istikrarı yakalasa, ne zaman tek başına iktidarla bir kalkınma sürecine girse şer güçler devreye girdi, demokrasi düşmanları, milli irade düşmanları devreye girdi. Türkiye’nin kalkınmasını, güçlü yürüyüşünü durdurmak için harekete geçtiler” ifadelerini kullandı.

‘GEZİ OLAYLARININ MALİYETİ, YAKLAŞIK 250 MİLYAR’

Gezi olaylarının ülkeye maliyetinin 250 milyar dolar olduğunu iddia eden Bakan Tunç. “Tabii değişik rakamlar konuşuluyor, hem 28 Şubat’ın maliyeti, 15 Temmuz’un maliyeti tüm bunların ülkeye ekonomik maliyetleri olmasaydı bugün milletimizin refahı çok daha, kat kat yüksek olurdu. Bu vesayetçi anlayışın hem demokrasiye hem milli iradeye hem ekonomimize her alanda ülkemize zararları var.” diye konuştu.

Tunç, darbecilerden mahkeme önünde hesap sorulduğunu belirterek, “12 Eylülcülerin hesabı soruldu, 28 Şubatçıların hesabı soruldu. Bunların hepsi yargı önüne çıktı, ahir ömürlerinde o mahkeme salonlarında hesap vermeye çalıştılar. Ülkemizin geleceği için özellikle bundan sonra demokrasi dışı müdahalelerin olmaması için gerekli yapısal dönüşümleri anayasamızda sessiz devrim diyebileceğimiz bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

15 Temmuz gecesi yargının hızlı bir şekilde darbecileri soruşturmak için mücadele ettiğini anlatan Tunç, verdiği kararları sürekli tartışılan yargıya sahip çıkarak, şunları söyledi: “Bugün Türk yargısıyla ilgili laf edenler, ‘Yargı bağımsız değil, tarafsız’ diyenler aslında o 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların yargısını özleyenler. Tüm açıklığıyla söyleyebiliriz ki bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır. Darbeciden hesap sormaktadır, bundan sonra da eğer böyle bir tehlike karşısında, böyle bir şeyi aklından geçirenlerle ilgili de zaten teyakkuzdadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 28 Şubatları bundan sonra yaşamamak için elbette ki bu önemli günlerde hafızalarımızı tazeleyeceğiz ama bu yapısal dönüşümlerin daha kalıcı olması için de inşallah yeni demokratik, sivil bir anayasayı milletimize olan borcumuzu yerine getirerek inşallah sağlayacağız” ifadelerini kullandı

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com