Bakan Tekin, öğrencileri mezuniyet törenine almayan müdüre arka çıktı

Gebze'de lise yönetiminin mezuniyet töreni için elbise giyen öğrencilerin okul bahçesine girmesine engel olmasına ilişkin tartışmaya Bakan Tekin de katıldı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde mezuniyet elbisesi giyen öğrencileri ‘uygunsuz kıyafet’ diyerek törene almayan lise müdürüne sahip çıktı. Müdür hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Tekin, okul müdürünü savundu.

Habertürk canlı yayınına katılan Yusuf Tekin, Gebze’deki skandalın sorulması üzerine olayı “Basit bir olay” olarak niteledi. “Bizi eleştirin tamam da öğretmen arkadaşlarımızın ne günahı var” diyen Tekin sözlerine şöyle devam etti:

“180 iş günü boyunca bu insanlar fedakâr bir biçimde sizin, bizim veliler olarak evde ilgilenemediğimiz çocuklarla ilgileniyorlar. Basit bir olay yüzünden… Bütün öğretmen arkadaşlarımızın hukukunu korumak adına biraz daha hassas davranalım. Biz çözmediysek bizi eleştirsinler ama o arkadaşlarımızın emeklerinin heba oldu.

‘MÜDÜRÜMÜZ GAYET MANTIKLI BAŞLANGIÇ YAPMIŞ’

Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere ‘mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?’ diye sormuş, katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere ‘yer kalırsa sizi alırız’ diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘OKUL MÜDÜRÜMÜZ KONTROLÜ KAYBEDİYOR’

Velilere seslenen ve “Ben kamuoyunda olumlu şeylerin paylaşılmasını, olumsuz şeyleri bizimle paylaşmalarını istiyorum” ifadelerini kullanan Bakan Yusuf Tekin, ilçe milli eğitim müdürünün olaya müdahale edip tüm çocukları törene almasına değinerek şunları söyledi:”Orada ilçe ve il müdürümüz anında müdahale etmiş, problem çözülmüş zaten. Okul müdürümüz başlangıçta kontrolü kaybediyor. Biz de zaten gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır. İhmal yoksa bir sürü insan zan altında kalıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com