Bakan Memişoğlu: Özel hastanelerle ilgili yapısal reform gündemimizde

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!" dedi.

  • ü
  • 20 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık kurumlarıyla ilgili yapısal reformlanın gündemlerinde olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!”dedi.

Bakan Memişoğlu, Yenidoğan Çetesi ile sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir” dedi.

Bakanlık ekiplerinin hastanelerin yenidoğan ünitelerini denetlemek amacıyla tam kapasite ile sahada olacaklarını ifade eden Bakan Memişoğlu, “Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır.” dedi.

Bakan Memişoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir.

Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız.

Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com