Bahçeli’den Çetin Doğan’a ‘af değil anayasal hak’ tepkisi: ‘Ben olsam onu geri içeri alırdım’

Çetin Doğan'ın cezaevinden çıktıktan sonraki konuşmasına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, ‘Çetin Doğan, sen orada yoksun’ diye geri içeri alırdım" dedi.

  • ü
  • 18 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 28 Şubat Davası’nda tahliye edilen Çetin Doğan’ı hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bir otelde yapan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen 28 Şubat hükümlülerinden Çetin Doğan’ın “Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil doğrudan doğruya anayasal görevin Cumhurbaşkanı tarafından net olarak yerine getirilmesidir” açıklamalarının sorulması üzerine Bahçeli tepki gösterdi.

Bahçeli’nin sözleri şöyle:

“Cezaevinden çıkan Çetin Doğan’ın konuşması bana göre uygun olmamıştır. Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, ‘Çetin Doğan, sen orada yoksun’ diye geri içeri alırdım. Genelde cezaevinde uzun yıllar kalan ve hayatını devam ettirebilecek şartlara çok uzak kalmış birçok insan var. Eğer Türkiye’de hayatı koruma, zor şartlarda hayatı iyiye idame ettirebilecek imkanlardan yoksun olan insanlar afla değil Cumhurbaşkanı’nın vicdani ve insani yaklaşımıyla dışarıya çıkartılıp normal hayatta ailelerinin yanında, ömürlerinin sonlarına doğru huzurlu bir hayat yaşamasını temin etmesinde yarar vardır. Anayasanın kendisine vermiş olduğu yetkiyi kendisine en fazla zulüm yapıldığı kanaati toplumda yaygın olan bir gruba bunu vermiş olması takdirle karşılanmalıdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com