Bahçeli poliste yeni tasfiye operasyonunun startını verdi: Hepsini içeri tıkmak kaçınılmazdır

Devlet Bahçeli, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır" dedi.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMMdeki Grup Toplantısında gündemi değerlendirdi. (Depo Photos)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında Eurovision birincisi olan şarkıcının giydiği pembe eteği eleştirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştiren Bahçeli, “BM dünya barışı için kurulsa da bu tarihi pozisyonundan uzaklaşmıştır. Filistin’de görüldüğü gibi BM’de alınan karar 5 devlet tarafından yok sayılmakta ve işlevsiz hale getirilmekte. Türkiye’nin aralarında bulunduğu 80 ülke Filistin üyeliğinin tekrar görüşülmesi için tasarı sunmuştur. 143 ülke kabul, 9 ülkenin ret oyu ile onaylanmıştır. Uluslararası toplum Filistin’in yanında durmuştur. Netanyahu katil, soykırımcı arıyorsa bir boy aynasına bakmalıdır. İsrail hattı ve hududu çoktan aşmıştır.”dedi.

İKTİDARIN GAZZE POLİTİKASINA DESTEK

BM’nin yapısının değiştirilmesini isteyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:  “Veto yetkisinin sınırlandırılması dünya barışına muazzam bir hizmet olacaktır. Netanyahu’nun Refah’taki masumlara saldırması alçaklıktır. 221 gündür sivil halk yok edilmekte. Soykırımın bahanesi olamaz. Türkiye cesur dolu politikaları Filistin’in destekçisidir. Türkiye haklının safında, zulmün karşısındadır.Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve kabinesinin sonuna kadar yanında olduğumuzu ve arkasında duracağımızı herkesin bilmesinde faydar var. Bugün Kudüs’te susarsak gelecekte yurdumuzda çetin olaylar olacaktır. Gazze’yi konuşmak demek Şanlıurfa’yı konuşmak demektir.

İsrail ile Filistin arasında ateşkes yapılmalı ve kalıcı barış için taraflar harekete geçmelidir. İki devletli çözümden başka herhangi bir alternatif yok. Başkenti Doğu Kudüs olan, 67 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasından başka seçenek yoktur. Aksi halde orta doğunun bir kıvılcımla yanması mukadderdir.”

EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASINA TEPKİ

Bahçeli, Eurovision şarkı yarışmasını eleştirerek, şöyle devam etti: “Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehdit ile yüz yüze kaldığını belgelemiştir

Önceki yüzyılı kaybetmiş olsak da Yeni yüzyılı kaybetmeyeceğiz. Milli eğitim en büyük kozumuz ve enerjimizdir. Memnuniyetsiz kitleler sapkın eğilimlerin pençesindedir. 68’incisi yapılan Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehdit ile yüz yüze kaldığını belgelemiştir. Sanattan daha çok siyasi içerikli yarışmanın ahlaki çöküş propagandasına dönüşmesi, erkek ve kadın arasında kalmış üçücü bir türün tedavüle çıkması kokuşmuşluğun boyutlarını göstermesi bakımından ibrettir. Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Batının çürüyen yapısı adeta sahne almıştır. Birinci olan İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyajlı ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmanın teyidinden başka bir şey değildir. Eğer bunun adına çağdaşlık deniyorsa, biz de diyoruz ki batısn böyle bir çağdaşlık anlayışı. Eğer modernlik deniyorsa, olmaz olsun böylesi bir modernlik. Batı’nın çağdaşlığı batsın. Biz çağdaşlığı ve modernliği kendi özümüzde kendi değer yargılarımızda bulacağımızı kararlılıkla belirtmek istiyorum. Kendimiz kalarak, aile yapımızı koruyarak hem Türk hem de Müslüman olarak Kızılelma destanını kahramanca haykıracağız.

MEB tarafından hazırlanan maarif modelini destekliyoruz. Milli Eğitim Bakanı’mızı kutluyorum. Öğretmenlik meslek kanunundaki değişikliği destekliyoruz. Öğretmenlerimize şiddeti lanetliyoruz.”

EMNİYET MÜDÜRLERİNİN GÖREVDEN ALINMASI AÇIKLAMASI:  ‘KOMPLO’ DEVREDE

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevli üç emniyet müdürün açığa alınmasıyla ilgili olarak Bahçeli, önemli bir değerlendirmede bulundu. ‘Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her birinizin belki birkaç hadise dışında bu sabah Meclis’e emniyet içinde intikal ettiği düşüncesindeyim. Çok şükür yolunuzu kapatan olmadı. Hür ve bağımsız bir ülkede aksini düşünmenin söz konusu dahi edilmeyeceğini hepiniz takdir edersiniz. Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz’a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar.

(Ayhan Bora Kaplan soruşturması) Bugünlerde emniyet ve yargı içerisine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin, yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com