Bahçeli “Ben sabitledim, hesap soracağız” demişti: MHP’den bir garip 17-25 Aralık savunması

MHP, Devlet Bahçeli'nin "Pilini ben çıkarttım, 17-25’e sabitledim, hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayız” diyerek gösterdiği '17-25 Aralık' saatinin yıllar sonra görülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

  • ü
  • 20 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Genel Merkez’deki ziyaretine ilişkin verilen fotoğrafta, ’17-25 Aralık’ detayı dikkat çekerken konuyla ilgili MHP’den açıklama geldi.

Hürriyet gazetesi Hande Fırat, dün ortaya çıkan ve “AKP’ye mesaj” şeklinde yorumlanan fotoğrafla ilgili MHP’den kendisine yapılan açıklamayı sosyal medya hesabından duyurdu.

MEĞER ‘BAŞLANCIÇ NOKTASI’NA ATIFMIŞ!

Fırat, “Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ali Koç ve beraberindeki heyeti kabul ederken, makam odasındaki 17-25 Aralık’ ı gösteren saat ile ilgili iddiaları MHP üst yönetimine sordum” diyerek aldığı cevabı paylaştı: “MHP üst yönetimi şu yanıtı verdi: ‘FETÖ’nün Türkiye üzerindeki 15 Temmuz’a giden eylemlerinin başlangıç noktasına atıf.”

MHP lideri Devlet Bahçeli, 9 yıl önce aynı saati gazeteci Can Dündar’la röportajında özel olarak göstermiş ve “Pilini ben çıkarttım, 17-25’e sabitledim, hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayız” demişti.

MHP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ’15 Temmuz’a giden eylemlerinin başlangıç noktasına atıf’ ibaresi, Devlet Bahçeli’nin yıllar önceki sözleriyle çelişti.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dün MHP Genel Merkezi’ne gelerek Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşmenin ardından paylaşılan fotoğraflarda, Bahçeli’nin gazeteci Can Dündar’a “Pilini ben çıkarttım, 17-25’e sabitledim, hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayız” diyerek gösterdiği ’17-25 Aralık’ saatinin yıllar sonra Koç ziyaretinde yerinde durduğu görüldü. Bu mesaj, AKP’ye “uyarı” şeklinde yorumlanmıştı.

MHP lideri Bahçeli daha önce de elinin altındaki dosyayı göstermiş, bu hareketi de AKP’ye uyarı olarak kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com