Bahçeli, AYM’yi ‘milli güvenlik sorunu’ ilan etti: Ya kapatılmalı, ya da…

Anayasa Mahkemesi'ni 'milli güvenlik sorunu' olarak tarif eden MHP lideri Devlet Bahçeli, "Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye’de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır" ifadesini kullandı. Bahçeli, mahkemenin kapatılması veya yeniden yapılandırılmasını istedi.

  • ü
  • 09 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kuruluşunun 55. Yıldönümü Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada yine Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef aldı.

Bahçeli, konuşmasında Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararını eleştirerek, “AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye’de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır” dedi. Bahçeli CHP için ise, “CHP’nin yeni adresi Kandil’dir” çıkışında bulundu.

“Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk ilkelerine savaş açmıştır” diyen Bahçeli, “AYM haini haklı görmüş utanmadan sıkılmadan hala AYM kararlarının 153. maddesi sebebiyle hak ihlali kararı vermiştir. Bay Zühtü senin ve bir kısım arkadaşının hak ihlali kararı verdiği alçak, hem polislerimize hem de vatandaşlarımıza saldırdı. Bir vatandaşımızın ölmesine de neden oldu. Hak ihlali kararlarıyla Tür Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik ve tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman ve daha neyin olması sonucunda görecek ve anlayacaksınız” şeklinde konuştu.

‘ANAYASA MAHKEMESİ MİLLİ GÜVENLİK SORUNU’

AYM’yi hedef alan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa Mahkemesi artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye’de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. Kaos üretim merkezi olduğunu teyit edem Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılmalıdır. Teröriste hak ihlali veren mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, buna da adalet denemez. MHP hukuk sınırlarına bağlı kalarak yürütmüştür. Haklıydık ama hakkımız yendi ama yine de devlete bir şey demedik. Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuka cephe açtı.”

‘CHP’NİN YENİ ADRESİ KANDİL’

Konuşmasında CHP’y de eleştiren Devlet Bahçeli, “Yeminli Türkiye düşmanları faaldir ülkemize operasyon çekilmektedir. CHP’nin yeni adresi Kandil’dir. DEM’lenmiş CHP’nin AYM’yi mevzi yapmasını, dış bağlantılı operasyon olarak değerlendiriyoruz. Yeminli Türkiye düşmanları faaldir. Ülkemize operasyon çekilmektedir. 31 Mart’ta Türk milleti dış bağlantıların maşalarına hesap soracak. CHP’nin yeni adresi Kandil’dir. Özgür bey erkenden havlu atmış, nihayet çuvallamıştır. Cumhur ittifakı vatana sahip çıkacak, istiklale sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com