Babacan’dan AKP iktidarına: Peki siz hangi fedakarlıkta bulundunuz?

Emekli maaş zammının açıklanmasının ardından AKP hükümetinden gelen 'halkımdan fedakarlık bekliyorum' ifadesine yanıt veren DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Peki siz hangi fedakarlıkta bulundunuz? Hangi lüksünüzden, şatafatınızdan tasarruf kararı aldınız, bir tane örnek verin, açıklayın. Yok" dedi.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emekli aylıklarına yapılan yüzde 5’lik ek zamma ilişkin “Emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak” dedi. Babacan “fedakArlık” talebine sert tepki göstererek, “Peki siz hangi fedakarlıkta bulundunuz?” diye sordu.

Ali Babacan, İzmir’in Karabağlar ilçesinde DEVA Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı ve Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya’yı tanıttı. Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı kısa konuşmada emekli maaşlarına yapılan zamlara değinen Babacan, “Dün akşam kabine toplantısından sonra sayın Erdoğan Türkiye’nin beklediği müjdeyi verdi. Dedi ki, ‘2024 yılı emeklilerimizin yılı olacak’ dedi. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. Belki de gelmiş geçmiş en zor hayat şartlarının olacağı, emeklilerimizin barınma ihtiyacının, temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamayacağı bir yıl olacak 2024. Onun için emeklilerimiz hiç unutmayacak merak etmeyin” şeklinde konuştu.

‘PEKİ SİZ HANGİ FEDAKARLIKTA BULUNDUNUZ?’

Babacan, şöyle devam etti: “Şatafattan, lüksten, israftan en ufak bir geri adım görüyor musunuz? Seçimden bu yana ne diyor yeni ekonomi yönetimi? ‘Halkımızdan fedakarlık bekliyoruz’ diyor. Peki siz hangi fedakarlıkta bulundunuz? Ben soruyorum, hükümet olarak hangi tasarruf tedbirini aldınız bugüne kadar? Hangi lüksünüzden, şatafatınızdan tasarruf kararı aldınız, bir tane örnek verin, açıklayın. Yok.”

‘YÜZDE 65 ENFLASYON AÇIKLAYIP, YÜZDE 42 EMEKLİ ZAMMINI MÜJDE DİYE VERDİ’

“Memur emeklisi enflasyonun altında zam almış mı? Almış. Gelelim işçi ve Bağ-Kur emeklisine. Büyük müjde, gönlümden beş puan daha koptu dedi, değil mi dün akşam? Yüzde 37 yerine yüzde 42 artırıyorum dedi. Ya bir dakika ya, enflasyon yüzde 65 değil miydi TÜİK’in açıkladığı? TÜİK bile yüzde 65 enflasyon açıklarken yüzde 42 emekli zammını müjde diye verdi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com