Ayşe Ateş’ten MHP’li Yıldız’a zor sorular: Ahmet Yiğit Yıldırım’ın saldırı emri vermesi suç teşkil etmiyor mu?

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'a iddianameden sorular yöneltti. Ateş, "Hukukçu olarak, hukuki görüşlerini almak isteriz" dedi.

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş'in adresini araştıran Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım iddianamede yer almadı

Ailesinin Sinan Ateş’in öldürülmesinde MHP’li isimleri ve Ülkü Ocakları’nı suçlaması üzerine MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, hukuka aykırı bularak, “Basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde bir kimseye veya bir kuruma hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, sadece iftira suçunu işlemekle kalmaz varsa şerefini de kaybeder” cevabını verdi.

Feti Yıldız’a yanıt Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten geldi. Ateş, iddianamede yer alan sorularla cevap verdi. Ayşe Ateş, hukukçu olan Feti Yıldız’dan görüş talep etti. Ateş Yıldız’a şu soruları yöneltti:

“Bir hukukçu olması münasebetiyle, MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın, partisinin bir an önce kabul edilmesi için Meclis’ten baskı ve çağrı yaptığı sözde iddianamede yer alan ve bilirkişi raporu ile de tespit edildiği sabit olan aşağıdaki yazışmalar hakkındaki hukuki görüşlerini almak isteriz:

1-) Tutuklu Tolgahan Demirbaş’ın bana, eşim Sinan Ateş’e ve onun yakın arkadaşlarına ait kişisel verileri Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Yöneticileri ve emniyet güçleri vasıtasıyla hukuksuz yollardan ele geçirip kendisinden talep eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a göndermesi kanuna aykırı mıdır?

2-) Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Tolgahan Demirbaş’a Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlarından Suat Başaran’ın Ankara Esenboğa Havalimanı’nda uğradığı saldırının emrini vermesi bir suç unsuru teşkil etmekte midir?

3-) Dönemin Ülkü Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olup ve şu anda mevcut Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Ömer Şanlı’nın 01/06/2022 tarihinde Pozantı’da bir dinlenme tesisinde Niğde İYİ Parti Başkan Yardımcısı Mümin İnan’a saldırı yapılması emrini vermesinin hukuk kitaplarında cezai karşılığı var mıdır?

4-) Yüksek hukuk bilgilerinize dayanarak bu yazışmaların ve yazışmaların akabinde gerçekleşen şiddet eylemlerinin bir suç unsuru teşkil edip etmediği konusu hakkında ne söylemek istersiniz? Suç unsuru teşkil ediyorsa cezai müeyyidesi nedir?

Kabul edilmesi için Meclis’ten açık çağrı ve baskı yaptığınız bu sözde iddianamedeki deliller üzerinden basına verilen demeçlere isnat, itham ve iftira demek…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com