Ayşe Ateş’ten iddianameye tepki: Peki, azmettiriciler nerede?

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, 16 ayda hazırlanan iddianameye tepki göstererek, "İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?" dedi.

  • ü
  • 04 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, savcılık tarafından hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

Ateş, sosyal medya hesabından iddianamenin sayfasını paylaşaraka, “İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?” dedi.

Cinayetle ilgili haklarında dava açılan isimler şöyle: “Özel harekât polisleri Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ile Cinayet Büro’da görevli Mustafa Ensar Aykal, tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Zekeriya Asarkaya, MHP eski İstanbul yöneticisi Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yüce, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Av. Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay ve Erdem Karadeniz.”

Hakkında dava açılan isimlerden MİT eski mensubu Çağlar Zorlu, 2015’ten itibaren Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nde memur olarak çalıştığını belirterek hakkında dava açılan Tolgahan Demirbaş’ın kendisine “bir haylaz arkadaşımız var, uyaracağız ama bulamıyoruz, adresine ihtiyacımız var” dediğini belirterek devamında “Olayın olduğu gün Aytaç Bey (Aytaç Ataç) beni saat 13.30-14.00 sıralarında telefonla aradı. ‘Sinan Ateş öldürüldü. Sana onunla ilgili bir şeyler sorulmuştu ya… Onların hepsini sil’ dedi” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com