Ayşe Ateş’in avukatı ‘çekildi’ iddiasını yalanladı, Erdoğan’ın eski avukatı davaya müdahil oldu

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması Sincan Cezaevi'nin görülüyor. Duruşma öncesi Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in davadan çekildiği duyuruldu ancak Yücel açıklama yaparak çekilme iddiasını yalanladı.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına bugün devam ediliyor.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanığın yargılanıyor.

Duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi istikametindeki yollarda trafik polisleri ve çevik kuvvet ekipleri görev alırken, cezaevi önünde ise çok sayıda polis aracı, TOMA ve çevik kuvvet polisi hazır bekliyor. Cezaevi çevresinin yanı sıra duruşmanın görüldüğü mahkeme salonunda da çok sayıda polis, jandarma ve cezaevi görevlisi önlem alıyor.

SAVUNMALAR ALINACAK

Hafta boyu devam etmesi öngörülen duruşmada esas hakkındaki savunmalar yapılacak. Temmuz ayındaki son duruşmada, sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay tahliye edilmişti.

‘ATEŞ’İN AVUKATI ÇEKİLDİ’ İDDİASI

NTV’de yer alan habere göre; duruşma öncesi Sinan Ateş’in avukatı Ali Yücel’in davadan çekildiği, Yücel’in yerine avukat Hüseyin Kaya’nın duruşmaya katılacağı iddia edildi.

AYŞE ATEŞ: ALİ YÜCEL ÇEKİLMEDİ, HASTA

Ayşe Ateş’in Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada, Avukat Ali Yücel’in davadan çekilmediği yönündeki iddialara yanıt verdi. Ateş, “Davadan çekilmedi, eşi ve çocuğu rahatsız o sebeple katılmadı” dedi.

ERDOĞAN’IN ESKİ AVUKATI

Avukat Hüseyin Kaya ise davaya müdahil olduğunu ve duruşmayı takip ettiğini aktardı. Avukat Hüseyin Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı olarak biliniyor.

Hüseyin Kaya, daha önce Dilan Polat’ın avukatlığını da üstlenmişti.

‘DURUŞMA KAPALI YAPILSIN’ TALEBİNE RET

Duruşma salonunda mahkeme tarafından kendisine söz verilenler dışında kimsenin konuşmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Mahkeme Başkanı, Mustafa Ensar Aykal’ın avukatının duruşmanın kapalı yapılmasına karşı dilekçe verdiğini kaydederek, mahkeme heyetinin talebi oy birliğiyle reddettiğini bildirdi.

TURKUVAZ BASIN KARTI OLMAYAN AGZETECİLER DURUŞMAYA ALINMADI

Öte yandan, geçtiğimiz duruşmalarda basın mensupları duruşmaya alınırken, bu duruşmaya turkuaz basın kartı bulunmayan basın mensupları alınmadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mahkeme Başkanı, “Cumhurbaşkanlığı akreditasyonu yapıyor. Bizim kimin basın mensubu olup olmadığına dair belirleme yetkimiz yok, bu yetki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda. Biz, ‘bu da basın mensubudur’ deyip de yetkimizi aşamayız. Bu yüzden de sadece yeni basın kartı olanları duruşmaya alıyoruz” dedi.

Daha sonra bilirkişi raporuna dair sanıkların beyanlarının alınmasıyla duruşma başladı. Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun, “Ben herkesin huzurunda bu bilirkişiyi tebrik etmek isterim, kendisi insanüstü bir tutum göstermiştir. Selman Bozkurt’un dahil bu bilirkişi raporunu okurken kahkaha attığını düşünüyorum çünkü Selman Bozkurt solundan değil sağından vurulmuştur. Ben söz konusu bilirkişi hakkında da suç duyurusunda bulundum ve bu bilirkişi raporunun reddedilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

SANIK AVUKATINDAN BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ

Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl de söz konusu bilirkişi raporuna itiraz etti.

Süleyman Kavak, kovuşturmanın genişletilmesi talebini yineledi. Duruşmaya tevsii tahkikat taleplerinin değerlendirilmesi için bir saat ara verildi.

Temmuz ayındaki son duruşmada, sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay tahliye edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıkarken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Ateş, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com