Ayşe Ateş ve Selma Ateş’ten MHP’li Büyükataman’a: Sana ‘dede’ diyen kızların gözyaşlarına kıs kıs güldün

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın Sinan Ateş’in ölümünü “Yargıya intikal etmiş cinayet davası” demesine tepki gösteren Ayşe Ateş, "Sana "dede" diyen kızlarımın göz yaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet" dedi. Ateş'in ablası Selma Ateş de Büyükataman'a tepki göstererek, "Ölüm var, dilerim yaşattıklarınızı yaşamadan ölemeyin" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atandığında İsmet Büyükataman kendisini ziyaret ederek bu fotoğrafı sosyal medyada hesabından paylaşmıştı

Ayşe Ateş, Ankara’da öldürülen eşi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında sosyal medyada paylaşımda bulunan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a sert tepki gösterdi. Ateş cinayeti için “Yargıya intikal etmiş cinayet davası” diyen Büyükataman’a Ayşe Ateş, Büyükataman’la Sinan Ateş arasındaki yakınlığı vurgu yaparak karşılık verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. “Yargıya intikal etmiş bir cinayet” dediği Sinan Ateş suikastına Büyükataman, “Cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanması tesadüf değildir. Hepsini biliyoruz, hepsini takip ediyoruz, verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle alemle paylaşıyoruz” paylaşımında bulundu.

“KIZLARIMIN GÖZYAŞLARINA KIS KIS GÜLDÜĞÜN BİR SİYASİ CİNAYET”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise Büyükataman’ı suçladığı bir paylaşım yaptı. Siyasi cinayet diye Ateş’in paylaşımı şu şekilde:

Ey İsmet Büyükataman!
Ey makam sahibi muhterem kişi!
İnsandan vefa dilenen bu yüzyılın
Koltuğuyla insanlığını çiğneyen hiçi

Yaptığın paylaşım izaha muhtaç. Gel,düzeltelim.

Yargıya intikal etmiş bir cinayet davası değil. “Evladım” dediğin insanın -öldürüleceğini bildiğin hâlde- canice öldürülmesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığın, sokak ortasında katledilmesini çekirdek çitleyerek izlediğin, katledildikten sonra, sana “dede” diyen kızlarımın göz yaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet. Tutuklu bulunanların ve cinayet şüphelisi sıfatıyla hakkında soruşturma yürütülenlerin büyük çoğunluğunun Ülkü Ocakları ve MHP mensubu olduğu bir siyasi cinayet.

Dedim ya: Paylaşımın izaha muhtaç.

Görünen o ki varlığın da insanlığa muhtaç.”

BİR TEPKİ DE SİNAN ATEŞ’İN ABLASINDAN: BİLİP İZLEDİĞİNZİ CİNAYET…

İsmet Büyükataman’a bir tepki de Sinan Ateş’in ablası Selam Ateş’ten geldi. Büyükataman’ın paylaşımını alıntılayan Ateş, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece yargıya intikal etmiş bir dava değil…

Hepinizin bilip sadece izlediğiniz bir Kırmızı Cuma…

Ömrünü davasına vermiş kardeşimin her daim vefa gösterdiği sizlerden gördüğü vefasızlığın tablosu.

Birlikte sofraya oturduğunuz hareketin gazisi Musa Ateş’in kahırdan öldüğü alçak bir cinayet.

18 aydır gözyaşı durmayan Annem Saniye Ateş’in unutamadığı ve hala geceleri uyuyamadığı cinayet.

Evlerimize Ateş düşüren her gün bizleri öldüren, kardeşimin yokluğunun bizde oluşturduğu travmalara sebep olan alçak cinayet.

En korkuncu da kardeşimin, hepimizin hayatımızı adadığımız kurumlara sızmış hainler tarafından öldürülmesi ve soframıza oturanların, ekmeğimizi paylaştığımız sizlerin suskunluğu…

Ölüm var, dilerim
Yaşattıklarınızı yaşamadan ölemeyin.

#SinanATESiçinAdalet”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com