AYM’ye de sansür: Basın bülteni silindikten sonra erişime açıldı

Instagram'a getirilen erişim yasağının tartışıldığı saatlerde AYM'nin İletişim Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesini iptal ettiğini duyurması Ankara'da ortalığı karıştırdı. Ardından AYM'nin internet sitesi bir süre erişime kapatıldı ve basın bülteni silindikten sonra yeniden açıldı.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

(Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

Anayasa Mahkemesi’nin İletişim Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile teşkilat ve görevleriyle ilgili yapılan düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal ettiğinin duyurmasının ardından ilginç gelişmeler oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararıyla ilgili sosyal medya paylaşımı silindi ardından duyuruyla ilgili metine ulaşım engellendi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesiye ilgili yayınladığı mesaj Instagram tarafından engellendi. Altun, bu engellemeyi yaptığı açıklama ile duyurdu. Bu sabah saatlerinde hiç bir gerekçe olmadan Instagram’ın erişime engellenmesi Altun keyfi kararıyla alındığı iddia edildi.

Instagram’a erişimin engellenmesinin tartışıldığın saatlerde AYM sosyal medya hesabından İletişim Başkanlığı’nın teşkilatıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptal edildiği duyuruldu.

AYM’nin bu paylaşımı Instagram yasağına yönelik tepki olarak yorumlandı. Kısa bir süre sonra tweet silindi, açıklama metinine ulaşılamadı. Daha sonra Anayasa Mahkemesi’nin internet adresine ulaşılamadı.

AYM’nın duyurusunu yaptığı karar ise Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı.

AYM sitesi bir saatlik aranın ardında erişime açıldı ancak yayınlanan basın bültenin silindiği görüldü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com