AYM kararına rağmen Cumartesi Anneleri yine hâkim karşında

AYM'nin verdiği ihlal kararlarına rağmen, 8 Nisan-11 Kasım 2023 tarihleri arasında Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmaları her seferinde polis şiddetiyle engellenen Cumartesi Anneleri bir kez daha hâkim karşısında.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Cumartesi Anneleri’nin toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten yargılandığı davanın ikinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülüyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2023 yılında verdiği iki ayrı kararda Cumartesi Anneleri’nin engellenmesini, Anayasa’nın 34’üncü maddesinde güvenceye alınan ‘toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı’nın ihlali olarak hükme bağlamıştı.

AYM’nin verdiği ihlal kararlarına rağmen, 8 Nisan ve 11 Kasım 2023 tarihleri arasında Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapma girişimi her seferinde polis şiddeti ile engellendi. Cumartesi Anneleri AYM’nin ‘ihlal’ kararına rağmen toplamda 29 kez gözaltına ve 29 ayrı soruşturma açıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘DAVANIN HİÇBİR HUKUKİ DAYANAĞI YOK’ 

Osman Çaklı’nın Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre; Cumartesi Anneleri davanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını savunurken, gözaltına kaybedilen çocuklarını arama mücadelesinin suçmuş gibi gösterilmesine itiraz etti.

Duruşma öncesinde Çağlayan’da buluşan Cumartesi Anneleri, kayıplarını aramak için Galatasaray Meydanı’na sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com