AYM, Can Atalay’ın avukatlarının yaptığı iki yeni başvuruyla ilgili kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı yapılan başvuruya ilişkin, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

  • ü
  • 22 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı yapılan başvuruya ilişkin, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Karar oy çokluğuyla alındı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP’nin yaptığı başvuru ile Atalay’ın avukatlarının yaptığı yeni başvuru için karar verdi.

Yüksek Mahkeme, bugünkü Genel Kurul gündeminde, “TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesinin yazısının okunarak Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ve ortaya çıkan eylemli İçtüzük değişikliğinin iptali” istemiyle CHP’nin yaptığı başvuru ile Atalay’ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruyu görüştü.

Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Yüksek Mahkeme’nin kararını oy çokluğuyla aldığı öğrenildi. Kararın gerekçesi daha sonra yapılacak.

TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulunda 30 Ocak’ta düşürülmüştü.

Anayasa Mahkemesi iki kez Can Atalay hakkında hak ihlalı kararı vermiş ve bu karar Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından uygulanmamıştı. Ceza Dairesi daha Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi için Meclis’e gönderdiği yazı Meclis Genel Kurulu’nda okunmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com