Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Polis müdürleri dahil 7 kişi tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan polis müdürleri Murat Çelik ve Sevşek Demircan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinin devam ettiği belirtildi.

  • ü
  • 19 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 üst düzey polis müdürü olmak üzere 7 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 isim, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde savcılık ifadesi için Ankara Adliyesi’ne getirildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinin ardından “yargı görevini yapanı etkileme”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları gerekçe gösterilerek tutuklama istemiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Gözaltındaki 7 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinin ardından “yargı görevini yapanı etkileme”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları gerekçe gösterilerek tutuklama istemiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi.

DİJİTAL MATERYALLER İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR

Dijital materyal incelemesi ve delil toplama devam ediyor

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında 8 şüpheli hakkında TCK’nın 316. maddesinde tarif edilen suç açısından; şüphelilerden elde edilen dijital materyal incelemelerine ve diğer delillerin toplanmasına devam edildiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: “Soruşturma dosyası kapsamında şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 316. maddesinde düzenlenen “suç için anlaşma” suçu yönünden delillerin toplanılmasına ve var ise müsnet suça iştirak eden diğer faillerin tespiti için araştırmalara devam edilmektedir. Nitekim soruşturmanın gelinen aşamasında dosyada yer alan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelenmesi, HTS analiz raporlarının düzenlenmesi ve MASAK verilerinin incelenerek rapor haline getirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bahsi geçen olgu ve delillerin dosyaya kazandırılmasından sonra mezkur suç yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı bir hukuki değerlendirme yapılacaktır.”

AYHAN BORA KAPLAN’I GÖZALTINA ALAN İSİMLER TUTUKLANDI

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, Organize Şube komiseri Ufuk Gültekin’in arasında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Bu üç polis, Ayhan Bora Kaplan’ı havalimanı yolunda bizzat gözaltına alan isimlerdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com