Ayhan Bora Kaplan dosyasında ismi geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

Ankara’da, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan dosyası kapsamında el konulan şirketlerden Ayyıldız Tünel Ekipmanları isimli firmanın ismi bu kez de bir cinayet ile gündeme geldi.

  • ü
  • 20 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ismi geçen İbrahim Ulucan öldürüldü.

Almanya’ya yüklü miktarda döviz ile kaçarken Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın kara parasını akladığı iddiasıyla el konulan firmanın sahibinin sağ kolu olarak bilinen İbrahim Ulucan’ın silahlı saldırıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Kaplan’ın kara parasını akladığı iddia edilen Ayyıldız Tünel Ekipmanları isimli firmanın sahibi tutuklu Ozan Can Yıldız’ın sağ kolu olarak bilinen İbrahim Ulucan, 9 Ağustos Cuma akşamı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Ulucan’ı İran uyruklu bir kişinin öldürdüğü öğrenilirken, cinayetin arkasında örgüt bağı olup olmadığı araştırılıyor. Dava dosyasında “Kaplan’ın suçunu üstlendiği, Kaplan için adam vurduğu ve yüzlerce kişinin dolandırıldığı batık Elmacı Marketlerin kağıt üstündeki sahibi olduğu” öne sürülen firari sanıklardan Doğan Kaan Yıldız ve yakın adamı olduğu belirtilen Nezihi Ataç’ın da cinayete ilişkin soruşturma kapsamında arandığı ifade ediliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İDDİA: ŞİRKETTEN DIŞLANDIĞI İÇİN KONUŞMAKLA TEHDİT ETTİ

Ulucan’ın silahla karşılık verdiği bu olay Doğan Kaan Yıldız ile arasındaki husumetin kaynağı olarak görünse de cinayete ilişkin farklı iddialar da konuşuluyor. Buna göre Kaplan ve Ayyıldız firmasının ortağı Ozan Can Yıldız’ın tutuklanmasından sonra Ulucan’ın şirketten dışlandığı, bu nedenle Ozan Can Yıldız’a haber göndererek, “konuşmakla” tehdit ettiği de iddialar arasında. Ulucan’ın bu tehditten sonra öldürülmesine karar verildiği, firari Doğan Kaan Yıldız’ın da yakın adamı Ataç ile birlikte cinayeti organize ettikten sonra tetikçiyi ayarladığı da öne sürülüyor. Bu arada aranmasına devam edilen Ataç’ın da Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan isimlerden olduğu, hakkındaki soruşturmanın da ana dosyadan ayrılarak farklı bir numara ile yürütüldüğü öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com