Ayhan Bora Kaplan davasında tahliye kararı veren mahkeme başkanının görev yeri değişti

Ayhan Bora Kaplan davasında verdiği tahliye kararları ile gündeme gelen Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Hasan Şatır'ın görev yeri değişti.

  • ü
  • 10 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır’ın adı son günlerde, Ayhan Bora Kaplan dosyasında verdiği tahliye kararları ile gündeme geldi. Davaya bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, tutukluluğuna devam kararı verdiği 5 isim, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Ayhan Bora Kaplan davasının sanıkları Tansel Aktan, Uğur Pekşen (54), Hasan Can Saraçoğlu (24) ile Hasan Aslantaş (32), Hasan Şatır’ın başkanı olduğu Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ile tahliye edilmişti. Pekşen, Ayhan Bora Kaplan, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandığında yanında olan korumasıydı.

AVUKAT ÖKTEM’İN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Başkan Hasan Şatır, Sinan Ateş davasında sanık Serdar Öktem’in tahliye edilmesi gerektiği yönünde, yazdığı muhalefet şerhi ile de gündeme gelmişti.

Başkan Şatır’ın yeni görevi için ‘tenzili rütbe’ yorumu yapılıyor. Bir yargı mensubu ise “Bu bir tür sürgün” yorumunda bulundu. Hasan Şatır’ın görev yerinin değiştirilmesinde, bir avukatın HSK’ya yaptığı ihbarın önemli rol oynadığı kaydedildi. Şatır’ın, yakın çevresine emekliliğini isteyeceğini söylediği kaydedildi.

‘KOZMİK ODA’ ARAMALARINDA İMZASI VARDI

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınan Hasan Şatır, Meclis eski başkanı Bülent Arınç’a yönelik ‘suikast’ iddiası ile başlatılan soruşturmada Seferberlik Bölge Başkanlığının “kozmik odalarında” günlerce süren aramalarla imzası olan hakimler arasındaydı. Şatır, anılan olay sonrası açılan davada Yargıtay’da yargılanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com