Ayhan Bora Kaplan, 3 çalışanını hangi ‘hatırlı müşteri’ için bacaklarından vurdu?

Mafya lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında hazırlanan iddianamede "müşteriyi döven 3 çalışanını ayaklarından vurarak cezalandırdı" şeklinde yer alan olayda ismi verilmeyen 'hatırlı müşteri'nin kim olduğunu ortaya çıktı: Sadık Soylu'nun oğlu...

  • ü
  • 23 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Tolga Şardan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile mafya lideri Ayhan Bora Kaplan arasındaki yakın ilişkiye dair önemli bir iddiayı gündeme getirdi. 15 Temmuz gecesi TRT binası önüne silahlı adamları ile birlikte giden Ayhan Bora Kaplan’ın, Süleyman Soylu’nun amca oğlu Sadık Soylu’nun barda dayak yiyen oğlu için de 3 çalışanını bacaklarından vurarak cezalandırdığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’da yıllarca faaliyet gösteren Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmayı tamamlayarak 28’i tutuklu 61 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. Çete lideri Bora Kaplan için iki kez müebbet ile 169 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

İddianamede anlatılan bazı olaylar ise dikkat çekti. Bunlardan biri olan ancak isim verilmeyen, “Olay -B” olarak adlandırılan “kasten adam yaralama” eyleminin ayrıntısını T24 Yazarı Tolga Şardan yazdı. Şardan’ın iddiasına göre olayda ismi geçen kişi, Sadık Soylu’nun oğluydu.

Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

UĞRUNA ÜÇ MÜŞTERİNİN VURULDUĞU ‘HATIRLI MÜŞTERİ’

“15 Şubat 2018’de, Ayhan Bora Kaplan’a ait Ankara’nın Gazi Osman Paşa semtindeki Albüm ve Tren adlı barında üç kişi ayaklarından vuruldu. Vurulanlar, aynı zamanda iş yerinde çalışan Berke Kırıcı, Serhat Tümer ve Serdar Hoşyiğit adlı üç personeldi….

Savcılığın iddianamesindeki söz konusu olayın bir de mağdur tarafı yani Kaplan’ın üç adamının dövdüğü bir isim var kuşkusuz.

Savcılık, bu ismi merak etmediği için iddianameye almamış olsa gerek!

Sürece katkısı olması nedeniyle artık bu ismin kim olduğunu açıklamak zorunlu hale geldi.

Kaplan’ın adamlarının Albüm ve Tren adlı barda dövdüğü müşteri, ülkenin ünlü bürokratlarından Sadık Soylu’nun oğlu.

Olayın yaşandığı gece, Sadık Soylu’nun oğlunu tanımayan ve ‘patron nezdinde hatırlı müşteriyi’ döven bar personeli, sonrasında 15 Şubat 2018 gecesi Kaplan tarafından ‘kendi usulünce’ cezalandırıldı!

Doğrusunu söylemek gerekirse; olayın yaşandığı günlerde emniyet kulislerinde hemen herkes bu ismi biliyordu.

Kayıtlara girmemişti…”

TORBACI İKEN NASIL ÖRGÜT LİDERİ OLDU?

Şardan yazısını, “Ankara’da sıradan bir “torbacı” iken ünlü bir organize suç örgütü liderine dönüşen ve başkenti kasıp kavuran Kaplan’ın süreci böyle başlayıp devam etti, görüleceği üzere” ifadesiyle sona erdirdi.

SEDTA PEKER SADIK SOYLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, yayınladığı videolar sık sık Sadık Soylu’dan bahsetmişti. İmar rantlarını yönetmek, iş takipçiliği yapmak için suçlamalara bulunan Peker, şunları söylemişti:

“Bu Sadık Soylu’nun resmi bir görevi yok. Devletin binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi neden devletin bütün görevlileri, iş adamları orada. Sayın savcılar bir yazı yazacaksınız HTS kayıtları gelsin.

“Hangi bürokratlar bu kişinin yanına geliyor, telefonla görüşüyor. İddia ediyorum o Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bürokrat Murat Kurum’u o kadar aramıyordur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com