Avukat Dilek Ekmekçi tahliye edildi

Avukat Dilek Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiası ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. MHP'li yöneticilerin şikayeti üzerine yargılanan Ekmekçi, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi’nin Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiası ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu 25 isim arasında İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul il başkanları da yer alıyordu.

Ekmekçi,  30 Ağustos’taki bir paylaşımı nedeniyle ‘iftira’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ iddialarıyla gözaltına alınmış, 1 Eylül’de de tutuklanmıştı.

Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Bakırköy Kadın Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlanan Ekmekçi’nin avukatları, mahkemede savunma yapma talebinin gerekçesiz reddedildiğini söyledi. Avukatlar da ‘hukuksuzluk’ olarak yorumladı.

EKMEKÇİ: ADALETİNİZE GÜVENMİYORUM

Bianet‘ten Evrim Kepenek’in haberine göre Ekmekçi duruşmada şunları söyledi: “Duruşma salonunda hazır bulunmak istiyordum bugün. Sizin gözlerinize bakmak istiyordum. Avukatlarım talebime rağmen SEGBİS’le sesimi duyurmaya çalışıyorum. Zaten sesimi kısmak isteyenler kumpasla beni tutukladılar. Bu da sesimi kısma girişimin mahkeme salonuna yansıması.

Ben SEGBİS kaydının açılmasını talep ediyorum. Beni hem oraya getirmediniz hem de UYAP kaydı almıyorsunuz. Ben tüm sözlerimin kaydedildiğini nereden bileceğim. Benim söyleyeceğim gerçeklerdir. Ya salona getirin beni ya da UYAP kaydını açın. Kumpas bir iddianameyle beni tutukladınız. Adaletinize güvenmiyorum.“

EREN KESKİN: SAVUNMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR

Ekmekçi’nin avukatı Murat Sadak “Onu buraya getirmemeniz ona yapılan son kumpastır. 10 km öteden sanığı getiremiyorsa mahkeme kendisini sorgulamalı” dedi.

Avukat Eren Keskin’se şunları dedi: “Savunma hakkı ihlal ediliyor. Yüz yüzelik ilkesi gerçekleşmiyor. Müvekkil ısrarla bunu talep ediyor. Müvekkilimizi tahliye edin.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Savcılık, Ekmekçi’nin tutukluluğunun devamını istedi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Ekmekçi hakkında tahliye kararı verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com