Arzu Sena Topuz davasına destek çağrısı

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, avukatlar ve kadın örgütlerini saldırgan Sezgin Keleş’e karşı Arzu Sena Topuz ile dayanışmaya çağırdı.

  • ü
  • 19 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği

Stajyer öğrenciyken patronu Sezgin Keleş’in cinsel saldırısına uğrayan Av. Arzu Sena Topuz’un başlattığı hukuki mücadele devam ediyor. Yarın İstanbul Anadolu Adliyesi’nde, Sena Topuz’un, dava süreci boyunca uğradığı iftira ve hakaretler sebebiyle başlatılan hukuki süreç kapsamında saat 14.00’te ceza davası görülecek, aynı gün öğleden önce saat 10.30’da ise sürece dair açılan tazminat davası görülecek.

Fotoğraf: Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Başta avukatlar ve kadın örgütleri olmak üzere tüm dostlarımıza çağrımızdır: Salı günü saat 10.30 ve 14.00’da bir kez daha #ArzuİçinSusmuyoruz… Dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Programı uygun olan avukat arkadaşlarımızı cüppeleriyle bekliyoruz.” sözleriyle kullanıcılar Sena Topuz ile dayanışmaya davet edildi. Dernek infaz süreci bittiği için failin de duruşmalara katılım sağlayacağını belirtti.

Topuz’un Mücadele Süreci

Arzu Sena Topuz stajyer avukat olarak çalıştığı büronun sahibi Av. Sezgin Keleş’in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı ve Ekim 2020’de hukuki mücadelesini başlattı. Mayıs 2021’de görülen ilk oturumla başlayan dava sürecinde fail Keleş’in delil karartma, yalan beyan, itibar zedeleme gibi teşebbüslerine rağmen mahkeme, patron avukat aleyhine “sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı” suçundan 3 yıl hapis cezasına hükmetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com