Antalyaspor’da gol sevinci krizi: İsrailli futbolcu kadro dışı bırakıldı, gözaltına alındı

İsrailli futbolcu Sagiv Yehezkel, attığı golün ardından sevinç hareketi yaptı. Tepki gösteren Antalyaspor kulübü, Yehezkel'i kadro dışı bıraktı ve sözleşmesini feshetme kararı aldı. Futbolcu daha sonra gözaltına alındı.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Trendyol Süper Ligde Bitexen Antalyaspor ile Trabzonspor Antalya’da karşılaştı.

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor’a attığı golün ardından yaptığı gol sevinci hareketi nedeniyle Antalyaspor’da kadro dışı bırakıldı. 68. dakikada gol atan oyuncu hakkında kulüp tarafından, “Attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.

HAMAS’IN TERÖR SALDIRISININ 100. GÜNÜ

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Yehezkel, attığı golün ardından, “7 Ekim saldırısının 100’üncü günü” yazılı ve Siyon yıldızının yer aldığı bir bileklik gösterdi. Bu hareketi sonrası, sosyal medyada hedef yapıldı. Olayın ardından Antalyaspor kulübü, Yehezkel’i kadro dışı bıraktı ve sözleşmesini feshetme kararı aldı.

HÜKÜMETE YAKIN MEDYA HEDEF GÖSTERDİ

Adalet Bakanlığı’nın da hakkında soruşturma açıldığını duyurduğu İsrailli oyuncunun gol sevincinde bileğine yazdığı not ve çizdiği davut yıldızı, hükümete yakın medyayı harekete geçirdi.

Yazıda, İsrailli oyuncu Hamas tarafından İsrail vatandaşlarına yönelik saldırıların başlatıldığı 7 Ekim 2023 gününe gönderme yapılmıştı.

İsrailli futbolcunun söz konusu tarihlerdeki Hamas’ın terör saldırılarına göndermede bulunması ve el bileğindeki yazının yanında davut yıldızının bulunması, AKP’ye yakın yayın organları tarafından ‘skandal’ olarak adlandırıldı.

MİLLİ DEĞERLERE AYKIRI

Antalyaspor kulübü, yaşanan olayların ardından bu görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı, ancak gelen tepkiler üzerine fotoğrafı kısa sürede yayından kaldırdı.

KULÜP BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yaşanan olaylar hakkında yaptığı açıklamada, “Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir” ifadelerini kullandı. Bu durum, sporun ve siyasetin kesiştiği bir noktada yaşanan hassas bir konuyu yansıtıyor.

ADALET BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra İsrailli futbolcunun gözaltına alındığı bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com