Anket: ‘Ülkede muhalefet boşluğu var’ diyenlerin oranı yüzde 72

Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72, olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 23,1 olarak belirlendi.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan bir araştırmada Türkiye’de muhalefet boşluğu olduğunu düşününenlerin oranı yüzde 72 çıktı. Muhalefet boşluğu olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 23,1 olarak belirlendi.

AKP’lilerin yüzde 65,8’i, CHP ve İYİ Partililerin yüzde 75’i, MHP’lilerin yüzde 72’si, DEM Partililerin yüzde 81,4’ü ülkede muhalefet boşluğu düşünüyor. CHP’lilerden yüzde 25’i muhalefet boşluğu olmadığını düşünüyor. Bu oran AKP’de yüzde 26,2, MHP’lilerde yüzde 26, İYİ Partilerde yüzde 23,9, DEM Partilerde bu oran yüzde 14 olarak belirlendi.

Siyaset Bilimci İhsan Dağı, anket sonuçlarını “Son aylarda kararsızların oranının %30’ları aşmasını, muhalefet partilerinin desteğinin azalmasını, muhalefet liderlerinin beğenilerinin düşmesini sanırım bu anket sonucu açıklıyor: Halkın %72’si ve ana muhalefet CHP seçmeninin de %75’i ülkede bir muhalefet boşluğu var diyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com