Anket: 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu veya Yavaş aday olsaydı, kazanır mıydı?

Metropoll Araştırma, çok tartışılan soruyu anket yaptı: 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu veya Yavaş aday olsaydı seçimi muhalefet kazanır mıydı? İşte yanıtı...

  • ü
  • 26 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı’nın (AA) yayınladığı verilere ilişkin Cumhuriyet halka Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. İmamoğlu, “Önümüzde şu an elde ettiğimiz verilere göre biz ciddi bir yükselişteyiz hükümet ise ciddi bir düşüşte bu net. Bu saatten sonra bütün kurumları da sağlıklı verileri açıklamaya davet ediyoruz. Kimseni milletimizi aldatmaya, manüple etmeye hakkı yoktur” dedi. Fotoğraf: Günsu Özmen

Kamuoyu anketlerine göre 14 Mayıs’a giden cumhurbaşkanlığı seçimlerini altılı masanın cumhurbaşkanı adayı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması bekleniyordu. İYİ Parti’nin o dönem lideri olan Meral Akşener’in “kazanacak aday” tartışmasıyla kriz çıkardığı cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan kazansa da tartışmalar ve soru işaretleri bitmiş değil. Anketlere göre yüksek oy desteği aldığı görülen CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aday olması durumunda seçimleri muhalefetin kazanıp kazanmayacağı merak ediliyor.

Metropoll Araştırma’nın bu kapsamda yaptığı ankete göre, 14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu veya Yavaş aday olsaydı seçimi muhalefet kazanırdı.

Ankete göre katılımcıların yüzde 54,9’u “Evet kazanırdı” dedi.

Yüzde 34,7’si ise aday Yavaş veya İmamoğlu olsaydı bile muhalefetin seçimi kazanamayacağı görüşünde oldu.

Kararsızların oranı da yüzde 7,7 olarak belirlendi.

Anket sonuçlarında dikkat çeken bir diğer detay ise, AKP’li seçmenin yüzde 33,9’unun da aday İmamoğlu ve Yavaş olsaydı seçimlerin kazanılacağı görüşünde oldu. MHP’lilerin yüzde 39,1’i de aynı görüşe sahip.

‘HALKI HALA TANIMAYANLARIN DİKKATİNE’

Metropoll kurucusu Özer Sencar, anket sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

“Halkı ve muhalefet liderliğini hala tanıyamayan, hiçbir veriye dayanmadan muhalif seçmenleri yanlış yönlendiren ve onların geleceğini olumsuz etkileyen,sonuçta özeleştiri yapmayan, muhalif seçmenden özür dilemeyen hamakat ehlinin dikkatine. CHP’lilerin bugünkü görüşüne dikkat.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com