Ankara’ya yürüyen Fernas Madencilik işçileri Sivrihisar’a ulaştı

AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. İşçiler, Sivrihisar’a ulaştı.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Manisa’nın Soma ilçesindeki AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

ANKA’nın aktardığına göre, Madenciler Sivrihisar’a ulaştı. İşçileri sivil toplum kuruluşları ve CHP ilçe başkanlığı karşıladı.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, yaptığı açıklamada, “Sivrihisar’a geldik. Sivrihisar’da kalacağız. Yarın da Polatlı’ya geçeceğiz. Bizlerin 6 günden beri ayaklarının altı patladı. Patlasa da ‘ölmek var dönmek yok’ dedik. Ankara’ya varacağız bu Meclis’te işçilerin haklarını alacağız. İşçiler haklı davasında, bizler sendika olarak kardeşlerimizin dostlarımızın yanındayız” dedi.

‘DİRENENLER KAZANACAKTIR’

Örgütlenme Uzmanı Onur Koçer de “Ankara yürüyüşümüzün 6’ncı günü. Ankara’ya 140 kilometre kaldı, adım adım yaklaşıyoruz. Bizleri karşılayan Sivrihisar Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Yürüyüşümüze başladığımız sayıdan fazla olarak Ankara’ya varacağız” diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de şunları söyledi: “Bizler de DİSK’e bağlı Enerji Sen işçileri olarak Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 6’ncı gününde olan Fernas işçilerinin yanındayız. Onların güvencesizliğe karşı açmış oldukları bu bayrak, insanca yaşamak için, insanca çalışmak için başlatmış oldukları bu mücadele elbette ki bizim de mücadelemizdir. Biliyoruz ki direnenler elbette kazananlar olacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com