Ankara TUSAŞ’ta patlama: ‘Ölü, yaralı ve rehineler var’

Ankara Türk Havacılık ve Uzay Sanayi önünde iki patlama ve silah sesleri duyuldu. Çevresindeki fabrika ve işyerlerinde işçilerin dışarı çıkışına izin verilmiyor. Patlama 07.00-15.00 vardiya değişimi sırasında, personel servisleri alanında meydana geldi. İçeride rehineler olduğu belirtiliyor. Saldırının canlı bomba ile olduğu değerlendiriliyor.

  • ü
  • 23 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Kahramankazan’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. ana nizamiye kapısında (TUSAŞ) iki patlama meydana geldi ve silah sesleri duyuldu.

Çevresinde bulunan fabrikalar ve işyerlerinde işçilerin dışarı çıkışına izin verilmiyor. Patlama 07.00-15.00 vardiya değişimi sırasında, personel servisleri alanında meydana geldi.

TUSAŞ içindekiler sığınağa alındı. Olay yerine özel hareket personeli sevk edildi. İçeride rehineler olduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanı patlamaya “terör saldırısı” dedi. Saldırının canlı bomba ile olduğu değerlendiriliyor. Operasyon sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ CELAL ADAN: HAİN TERÖR SALDIRISI

TBMM Başkanvekili Celal Adan, TUSAŞ’a yönelik saldırıya ilişkin “Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır” dedi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır saldırıya ilişkin, “Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” bilgisini verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com