Ankara merkezli 15 ilde operasyon: 38 gözaltı kararı daha

Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında, 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ekipler, adı geçen kişilerin yakalanması için 15 ilde operasyon başlattı.

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında, ‘2015 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı’nda usulsüzlük yaptığı iddia edilen 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ekipler, adı geçen kişilerin yakalanması için 15 ilde operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 2015 SPK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına yönelik soruşturma başlattı. Araştırmalarda, personel alım sınavının yazılı usulle yapıldığı, soruların sınav öncesi öğrenildiği öne sürüldü. Ayrıca, soruların ByLock yazışma içeriklerinde genel olarak ‘dua’ kodlaması ile yer aldığı, dikkat çekmemek için soruların üniversite mezuniyet derecelerine göre dağıtıldığı iddia edildi. Bu kapsamda, sınava giren kişilerin cevap kağıtlarına ilişkin ‘Olağan Dışılık Raporu’nda adı geçen 18 kişi ile ‘açıklanmayan’ ByLock yazışma içerikleri incelenmesi sonucunda sınav sorularını verdiği öne sürülen 20 kişi olmak üzere toplam 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilgili kişilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 15 ilde operasyon başlattı.

MALATYA’DA 9 GÖZALTI

Malatya merkezli Gülen cemaatine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 960 bin TL para ve çok sayıda telefona el konulduğu belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com