Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere 5 bin TL destekte bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım almaya hak kazanmış 22 bin 567 emekliye 5 bin TL yardımda bulunulduğunu açıkladı. Ayrıca bu ailelere aylık 400 TL yakıt yardımı yapıldığı belirtildi.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardım alma şartı taşıyan 22 bin 567 emekliye 5 bin TL’lik destekte bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında emeklilerin bir süredir beklediği ek zamla ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, “Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 ve SSK ile Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Farklı artışların açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. ‘Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum” dedi. Erdoğan, emeklilerde taban aylığını 7500 TL’den 10 bin TL’ye yükseltildiğini açıklamışı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Erdoğan’ın bu açıklaması sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,  sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 22 bin 567 emekli için bugüne kadar 5 bin TL destek ödemesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ayrıca emeklilerin Başkent kartlarına her ay 400 TL et desteği ve 500 TL doğal gaz desteği yatırılıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com