Ambulansın önünü kesen trafik magandaları yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadıköy’de hasta taşıyan ambulansın önünü kesen motosikletli magandaların yakalandığını duyurdu.

  • ü
  • 12 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadıköy’de hasta taşıyan ambulansın önünü kesen motosikletli magandaların yakalandığını duyurdu.

Kadıköy’de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesip durduran motosikletteki iki kişi, “Ambulansın içinde hasta olduğuna inanmıyoruz” diyerek nakil olan hastayı görmek istemişti. Ambulans şoförü o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti.

Bir türlü hareket edemeyen ambulanstaki sağlık çalışanları aracın yan kapısını açarak içerde bulunan hastayı motosikletlilere göstermek zorunda kalmıştı.

Magandalar hastayı görünce ikna olup ambulansı bırakmıştı.

Magandalar olaydan bir gün sonra yakalandı.

Yerlikaya, “Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben, “Sayın Bakanım, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır. Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com