Altaylı’dan İYİ Parti kulisi: Ümit Özlale’ye de iftira atıldı, adaylıktan çekilebilir

Gazeteci Fatih Altaylı, İYİ Parti’den aldığı son kulis bilgileri aktardı. Partiden ihraç edilen Ümit Dikbayır ve İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ile ilgili dikkat çekici iddiaları gündeme getirdi.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında bu hafta İYİ Parti’den kulis bilgisi verdi. Partiden ihraç edilen İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ve şimdiki İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale hakkında olan kulis bilgisinde farklı iki isim daha söz konusu oldu.

Fatih Altaylı, İYİ Parti içerisinden aldığı kulis bilgisi hakkında şöyle konuştu:

”İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’yi henüz herhangi bir aday açıklaması yokken Meral Akşener İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Hemen hemen yakın tarihlerde de İYİ Parti’nin önemli isimlerinden, Kurucular Kurulu’ndan, Akşener’in çok yakınında olan Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır partiden atıldı. Atılma gereği ise şuydu; söylentiler! Ümit Dikbayır’ın, Meral Akşener ve yakınlarının banka hesaplarında artış oldu mu diye banka hesaplarını inceletti diye bir iddia.

Bu olay epeyce büyüdü ve şöyle sonuçlandı; Ümit Dikbayır’ın partiden ihraç edilmesi ve Dikbayır’ın kendisi hakkında söylenenlere suç duyurusunda bulunarak bu söylenenleri, yapmadığını kanıtlama çabasını gördük.”

‘AKŞENER’İN TAVRI PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIK YARATTI’

“Şimdi benzer bir suçlama İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale için konuşuluyor” diyen Altaylı, “Çok emin kaynaklardan olarak Genel Merkez’de şöyle bir şey olmuş; Meral Akşener bu bilgileri elde edince kahkaha atarak demiş ki ‘Galiba biz Ümitleri karıştırdık yanlış Ümit’i attık partiden’. Bunu bana aktaran İYİ Partililer, Meral Akşener’in bu tavrının parti içerisinde bir rahatsızlık yarattığını, partinin biraz kötü yönetildiğini veya dedikoduya dayanarak yönetildiğini konusunda bir izlenim yarattığını söylüyorlar” şeklinde konuştu.

Kendisinin de “Akşener, Ümit Özlale’yi İzmir’de aday yapmaktan vazgeçebilir mi?” diye sorduğunu anlatan Altaylı, “Bu bir olasılık ancak daha kuvvetli olasılık şu; Ümit Özlale bu sözlerden çok rahatsız, kendisi bu işi yapanların 2 kişi olduğunu düşünüyor. Birisi eski İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı şimdi İstanbul Milletvekili olan bir kişi, diğeri ise Akşener’in Özel Kalemi Esma Bekar. Eğer bu iki kişiden hesap sorulmaz ise belki de Ümit Özlale adaylıktan çekilebilir, dediler” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Genel Başkan gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım” demişti.

Dikbayır, devrettiği kasa parasıyla ilgili iddialara da şöyle yanıt vermişti:

“26 Haziran’da yapılan kongremizde partinin mali işlerinden sorumlu kişisi olarak gelen yönetime 132 milyon lirayı bıraktım. Meclis açıldıktan sonra, yeni yönetim, milletvekillerini maddi durumlarına göre sınıflandırıp, kiminden 250 bin lira, kiminden 500 bin lira, kiminden 1 milyon lira partiye yardım istedi. Bu durum bazı milletvekillerinin, ‘Partinin parası mı yok, bizden para istendi?’ diye sormalarına ve eleştirmelerine neden oldu. Bana soran milletvekilleri oldu. Kendilerine, ‘Delegeler de bütçemizi ibra etti.132 milyon lira civarında parayla devrettik. 10 Ocak 2024’de partiler devlet yardımı alacak. Bıraktığım para o tarihe kadar rahat rahat yeter’ dedim.”

AKŞENER YANIT VERMİŞTİ

Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır üzerinden ortaya atılan iddialar sonrası Meral Akşener, “İspat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir” diyerek çıkışmıştı. Akşener, şöyle demişti:

“Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayri resmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayri resmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım. Buradan belediye başkanlarına sesleniyorum, ben bu işlerde olmadığıma göre, şayet partimizde bu manada iş güç yapan var ise bunlar belediye başkanlarının bilgisi dahilinde midir? Sözcü’de, Halk TV’de, TELE1’de tebessüm edilerek sorulan soruların cevaplarını ben kendimle ilgili verdiğime göre şimdi ilgili belediye başkanlarına sormalarını talep ediyorum.”

Ümit Dikbayır ise, resti çekerek “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com