Almanya’nın Solingen kentindeki festival baskınını IŞİD üstlendi

Almanya'daki festival baskınını IŞİD üstlendi. Bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybederken beş kişi de ağır yaralanmıştı.

  • ü
  • 24 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Polis, Solingen'deki saldırının izini sürüyor. (Fotoğraf: Roberto Pfeil / AFP)

Almanya’nın Solingen kentinde düzenlenen ‘Çeşitlilik Festivali’ bıçaklı bir saldırı sonucu iptal edildi. Olayda üç kişi hayatını kaybederken, beş kişi ağır yaralandı. Saldırıyı silahlı terör örgütü IŞİD üstlenirken, güvenlik güçleri bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı ve soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Solingen şehrinde düzenlenen festivale dün saldırı düzenlendi. Bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybederken beş kişi de ağır yaralandı. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi 15 yaşında.

Alman basınında yer alan haberlere göre, şehir festivalinde bir kişi, insanları rastgele bıçakladı. Saldırganın olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel saatle 21.37’de çok sayıda tanığın telefonla polis merkezini arayarak bir kişinin insanlara rastgele bıçakla saldırdığı ihbarında bulunduğunu söylemişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com