Almanya’da kara, hava ve demiryolu ulaşımında hayat duracak

Almanya'da perşembe günü başlayacak grevlerde ulaşım durucak. Demiryolu çalışanlanları perşembe günü yerel saat ile sabah 02.00'den Cuma günü 13.00'e kadar 35 saatlik uyarı grevine çıkacak. Lufhanasa çalışanları da perşembe gününden cumartesi gününe kadar greve çıkacak.

  • ü
  • 05 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Foto: Selahattin Sevi

Almanya yarından itibaren ulaşımda büyük bir grev dalgasına giriyor. Kara, hava ve demiryolu ulaşımında hayat duracak. Yük taşımacılığında büyük ekonomik kayıp bekleniyor.

Almanya’da son yıllarda çalışanlar zam taleplerinin yanı sıra, ücret kaybı olmaksızın çalışma saatlerinin azaltılması için bastırıyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya’da bu hafta kara, hava ve demiryolu ulaşımında düzenlenecek uyarı grevleri yüzünden hayatın durması bekleniyor.

Almanya Makinistler Sendikası (GDL) ile Lufthansa Havayolu çalışanlarının bağlı olduğu Birleşik Hizmet Sendikası (Verdi), üyelerini yarından itibaren uyarı grevlerine çağırdı.

Lufthansa çalışanlarının Perşembe yerel saat ile 04.00’te başlayıp Cumartesi 07.10’a kadar sürecek iki günlük iş bırakma eyleminden 200 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Bu da günde yaklaşık bin uçuşun iptali ve sunulan uçuşlardan sadece yüzde 10’nun yapılabilmesi anlamına geliyor.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) da yolcu ulaşımında Perşembe günü yerel saat ile sabah 02.00’den Cuma günü 13.00’e kadar 35 saatlik uyarı grevi yapacağını duyurdu.

Verdi sendikası ayrıca, hava ve demiryollarında ülke çapındaki uyarı grevleri öncesinde nüfus yoğunluğu en yüksek olan Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de Salı ve Çarşamba günleri toplu taşımada çalışanların iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com