Ali Yerlikaya, Binali Camgöz’ün ‘yakalanmasını’ neden duyurmadı, ‘Fetö Borsası’yla ilgisi ne?

İçişleri Bakanlığı'nın bizzat koordinasyonunda yer aldığı, bir suç örgütüne büyük darbe vurduğu belirtilen bu haberi Bakan Yerlikaya neden sosyal medya hesabından paylaşmadı? Sahi "ayak takımlarına" yapılan operasyonları "çetelere büyük darbe" havasında paylaşan Yerlikaya neden bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor?

  • ü
  • 28 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İl ve ilçe bazlı küçük gruplara yönelik operasyonları “çetelere darbe” olarak duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, görmezden geldiği bir operasyon dikkat çekti. Karadağ’dan Türkiye’ye getirilen suç örgütü lideri Binali Camgöz’le ilgili Anadolu Ajansı haber geçerken, bu operasyonun bizzat göbeğinde yer alan Emniyet Teşkilatı’nın amiri konumundaki Yerlikaya’nın bu büyük davadaki ismi duyurmaması şaşkınlık yarattı. Gazeteci Ayşe Yıldırım, Yerlikaya’nın bu suskunluğunun İzmir’deki “Fetö Borsası”yla ilgili olabileceğini yazdı.

Kısa Dalga’da “Ali Yerlikaya neden Camgöz’ü görmedi?” başlıklı yazısında Yıldırım, Yerlikaya’nın her gün duyurduğu operasyonları alt alta sıralayarak, “Karşılaştığımız manzarayı şöyle yorumlayabiliriz; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye’nin tam bir mafya cenneti olduğunu açıkça itiraf ediyor. Aksi halde bir yılda yapılan operasyonlarla tüm çetelerin çökertilmiş olması gerekirdi. Peki buna rağmen Yerlikaya neden bu paylaşımları yapmaya devam ediyor? Yanıt kısa; ayak takımlarına yapılan operasyonlarla halkın gazını almak” değerlendirmesinde bulundu.

AA, HABERİ GEÇTİ; “DARBE VURULDU” DEDİ

“Hadi daha somutlaştıralım” diyen Yıldırım, 30 Ağustos’ta devletin haber ajansı AA’nın geçtiği bir haberi hatırlattı:

“MİT, suç örgütü elebaşı Binali Camgöz’ü Türkiye’ye getirdi.”

Kim bu Binali Camgöz, yine AA’dan okumaya devam edelim.

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik” gibi suçlardan 41 suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Camgöz, 2018’de Türkiye’de işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistan’a kaçtı.

2020 yılı başında sahte pasaport ile Belarus’a geçen Binali Camgöz, daha sonra Karadağ’a gitti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığının çalışmaları sonucunda, “Mehmet Ali Bayhan” adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022’de Karadağ’da yakalanan Binali Camgöz tutuklandı.

Türkiye’den kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurt dışından yönetmeyi sürdüren, son olarak 4 Haziran 2022 ve 6 Haziran 2022’de İzmir’de iki şahsın öldürülmesi olayını azmettiren Camgöz’ün adı 8 Eylül 2022’de İstanbul’un Şişli ilçesinde suikasta uğrayan Sırp çete elebaşı Jovan Vukotıc dosyasında da geçti.

MİT, 2018’de yurt dışına kaçan “Camgöz Grubu” olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı Camgöz’ün Karadağ’dan Türkiye’ye getirilmesi için uzun süren yoğun bir istihbarat diplomasisi yürüttü.

Başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla gerekli koordinasyonların kuruldu, hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen temaslar sonucu Camgöz, emniyet güçlerine teslim edildi.

Camgöz’ün MİT’in yürüttüğü başarılı bir operasyon ile Türkiye getirilmesi ve emniyet güçlerine teslim edilmesi ile aktif olarak faaliyet gösteren suç örgütü Camgöz Grubu’na da büyük darbe vurulmuş oldu.”

ALİ YERLİKAYA NEDEN PAYLAŞMADI?

Ayşe Yıldırım yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Soru şu:

İçişleri Bakanlığı’nın bizzat koordinasyonunda yer aldığı, hatta aktif olan bir suç örgütüne büyük darbe vurduğu belirtilen bu haberi Bakan Yerlikaya neden sosyal medya hesabından paylaşmadı?

O zaman biraz daha derinleştirelim ve AA’nın atladığı bir noktaya dikkat çekelim.

FETÖ BORSASI’NDA SERKAN KURTULUŞ’LA BİRLİKTE YER ALDI

Camgöz’e yöneltilen suçlamalardan birisi de “FETÖ borsası”.

Camgöz, İzmir’deki FETÖ borsasında Serkan Kurtuluş ile birlikte yer aldı.

Serkan Kurtuluş ile birlikte bu davada itirafçı olan AKP eski İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş cinayetinin azmettiricileri arasında yer alıyor.

Yani İzmir’de cinayete kadar varan “FETÖ borsası”nın nerelere ve kimlere uzandığını ortaya çıkartacak bir isimden söz ediyoruz.

Sahi “ayak takımlarına” yapılan operasyonları “çetelere büyük darbe” havasında paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya neden bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com