Ali Erbaş’ın kızına ve damadına ayrıcalıklar bitmiyor: Önce İstanbul’da kadro, sonra villa gibi lojman

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın damadı, hizmet süresi yetmemesine rağmen Beykoz’a müftü, kızı da vaize olarak tayin edildi. Sonra da aileye lojman tahsisi yapıldı.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, damadı ve kızının mutluluğu için adeta çırpınıyor. Erbaş’ın Düzce Çilimli’de müftü olan damadı Muhammed Likoğlu’nun hizmet süresinin yetmemesine rağmen, 1. sınıf ilçe olan İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne atanması tartışma yaratırken, kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi.

Likoğlu çiftine villa gibi bir lojman da tahsis edildi. Lojmanı kızı ve damadı için bizzat Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın seçtiği bildirildi.

Likoğlu çiftinin kaldığı lojmanı Merve hanımın annesi seçmiş.

İSTANBUL’DA KAMP KURDU

Sözcü gazetesindeki habere göre; Merve Safa Likoğlu’nun atamasının ardından Damat Likoğlu’nun atamasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Birinci derece ilçe olan Beykoz’a atama şartlarından birisi olan müftülükte en az altı yıl çalışma kuralı damat için uygulanmadı.

Likoğlu, yönetmelikteki “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi uyarınca atandı. Atama öncesi Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın İstanbul’da kamp kurup, kızı ve damadı için 39 ilçe içerisinden Beykoz’u seçtiği bildirildi.

ALEV ALATLI’NIN SÖZÜYLE HATIRLATMA

Diyanet kaynakları, şartlar tutmadan yapılan atamayı, şartları tutan ve Beykoz’u tercih eden 50’ye yakın müftünün hakkının yenmesi olarak yorumluyor. Bu atamaya tepki gösteren Diyanet personeli, Ali Erbaş’ın yazar Alev Alatlı vefat ettiğinde onun “Her yasal olan helal değildir” sözünü paylaşarak taziye paylaşımı yaptığını hatırlatarak “Atama yasal olabilir ama helal değil” dediler.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

BMW’SİNİN ANAHTARINI BULAMAYINCA INSTAGRAM’DAN PAYLAŞMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu, daha önce de sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelmişti. Merve Safa Erbaş, tepkiler nedeniyle kapattığı instagram hesabından, BMW otomobilinin anahtarının fotoğrafını paylaşmış ve üzerine şöyle yazmıştı:

“O kadar isterim ki, seni istediğim an bulabilmeyi, olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi…”

Merve hanımın çok konuşulan ikinci instagram fotoğrafı ise havaalanında çocukları olduğu söylenen üç çocuğun arkalarından çekilmiş fotoğrafı vardı. MerveSafa Erbaş, çocuklardan birinin üzerine, “Bu çocuk pandemiye denk geldi, sadece iki ülkeye gitti” yazmıştı. Diğerine, “Bu kız 13 ülke gezdi” demişti, en küçük çocuğa ise “Sen de fasulyecim, yüro 30 lira, maalesef cennet vatanımızda nereleri görebilirsen artık” demiş, altına da ona atfen ‘Hiç sesini çıkarma’ diye yazmış ve sinirli adam emojisi kondurmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com