Aktif görevdeki polis, suç makinesi çete liderine şoförlük yapmış

Arandığı dönemde İstanbul’un en pahalı otellerinden birinde sahte kimlikle kalan çete lideri Kemal Ürün'ün şoförlüğünü görevdeki bir polis memurunun yaptığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 22 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Barış Boyun grubuna yönelik hazırlanan 580 sayfalık iddianamede, geçen yıl yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Kemal Ürün ile ilgili dikkat çeken bilgiler yer aldı. Çete liderine şoförlük yapan kişinin, Antalya Kepez Polis Merkezi’nde görevli aktif bir polis olduğu ortaya çıktı.

İddianameye göre, polis, hakkında birçok yakalama kararı bulunan Kemal Ürün, Büyükdere Caddesi’nde bulunan Hyatt Centric Levent Otel’in 111 numaralı odasında kaldığı bilgisini aldı. Polis, Ürün’ü yakalamak için otele operasyon yaptı.

EMEKLİ POLİS OTELE GETİRDİ

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; yapılan operasyonda, otel kayıtlarında Ürün’ün adına ulaşılamadı. Otelin kamera kayıtlarını izleyen polis, Ürün’ü otele getiren ismin, Daltonlar suç örgütünün lideri Bahadır Akdağ’ın şoförlüğünü yapan emekli polis Olcay Şentürk olduğu görüldü.

OTELDE BAŞKA KİŞİNİN KİMLİĞİ İLE KALDI

Polis yaptığı araştırmada, kendi adı ile otele kaydını yapamayan Ürün’ün, otelin müdürü Fatih Karlık tarafından ‘Davut Kaya’ adı ile kaydedildiği belirlendi. Böylece, emniyetin sistemine de otelde kalan kişi ‘Davut Kaya’ olarak geçti. Ürün’ün sahte isimle anılan otelde 22-28 Nisan 2023 tarihleri arasında kaldığı anlaşıldı.

BOLU YOLUNDA YAKALANDI

Kemal Ürün’ün otelden çıkarak bindiği aracın plakasına ulaşan polis, bu kişinin Bolu’ya doğru gittiğini tespit etti. Konu ile ilgili Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri bilgilendirildi. Yapılan bildirim sonrası Ürün 28 Nisan günü Bolu’da yakalandı.

OTEL ODASINDAKİ ÇANTAYA EL KONULDU

Kemal Ürün yakalandığında üzerinde “Ekrem Veysanoğlu” adına düzenlenmiş sahte bir kimlik çıktı. Ürün’ün şoförlüğü ise, bir başka eski polis Hanifi Zengin olduğu belirlendi. Yürütülen çalışma ve incelenen kamera kayıtları, Ürün’ün çantasının Levent’teki otel odasında olduğu anlaşıldı. Savcılık kararı ile anılan çantaya el konuldu. Hakimlik kararı ile Ürün’ün, sahte isimle otelde kalmasını sağlayan otel müdürü Fatih Karlık’a ait telefonlara da el konuldu.

SUÇ MAKİNESİNİN ŞOFÖRÜ POLİS ÇIKTI

Olaya ilişkin Fatih Karlık (40) ve Hanifi Zengin (49) hakkında da ‘suçluyu kayırma’, ‘resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan’ suçları ile dava açıldı. İddianamede, Ürün’ün şoförlüğünü yapan Hanifi Zengin’in, polis kimliğini kullanarak bu kişinin yakalanmasına engel olduğu kaydedildi. Zengin’in Antalya Kepez Polis Merkezi Amirliğinde görevli olduğu anlaşıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com