Akşener’den ikinci açıklama: Türkiye’de namertlik kol geziyor

Akşener, "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" sözlerine gelen tepkiler üzerine "Biz ve geçmiş dediğiniz zaman, öğrencilik yıllarımız yani 1970'li yıllar akla gelir. O zaman bu tür işler oldu. Cinayet kötü bir şey." açıklamasında bulundu.

  • ü
  • 19 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti lideri Akşener, Sinan Ateş suikastı için, ‘Eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi. Bugünkü gibi namertçe işlenmiyordu’ sözlerine Hrant Dink cinayeti örneğini vererek açıklık getirdi. Akşener, “Türkiye’de yaşayan insanlar Hrant Dink’te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa, dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak, “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” ifadesini kullandı. Akşener’in bu sözlerine annesini, babasını, ailesinin bireylerini siyasi cinayete kurban verenler tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Samsun’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, “Cinayet acı bir şey onun yanında durmak mümkün değil. Ama dedim ki, o günlerde yapılırdı (bizim öğrencilik yıllarımızda) fakat mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık. Asıl mesele bu. Bugün, Sinan Ateş’in kızı bu derece korkuyorsa bugün Türkiye’de yaşayan insanlar Hrant Dink’te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir.” ifadesini kullandı.

‘CİNAYET KÖTÜ BİR ŞEY, ÖVMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Meral Akşener, 90’lı yıllardaki siyasi cinayetler ile ilgili Sivas’ta yaptığı “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” açıklamasına ilişkin bir soru üzerine, “Sinan Ateş’in katledilmesiyle ilgili mertlik ve cinayet sözünü kullandım. Orada da “bizim geçmişimizde” dedim. Biz ve geçmiş dediğiniz zaman, öğrencilik yıllarımız yani 1970’li yıllar akla gelir. O zaman bu tür işler oldu. Cinayet kötü bir şey. Onu övmek mümkün değil. Cinayet acı bir şey. Onun yanında durmak mümkün değil” dedi.

Türkiye’nin, ‘namertliği sistem haline getirmiş bir terör örgütü ile karşı karşıya olduğunu’ belirten Akşener, “Namertliği huy edinmişler, yol edinmişler birden bire topa girip büyük bir linç başlattılar. Bu iş Avrupa’dan bile devam etti. Evet bunlar namert. Naz bebeğin katledilmesi namertliktir. Aybüke öğretmenin katledilmesi namertliktir. Fethi Sekin’in katledilmesi namertliktir. Fırat Çakıroğlu’nun katledilmesi namertliktir. Yasin Börü’nün katledilmesi namertliktir” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com