AKP’ye: 31 Mart’ta size bir ders verilmişti, belli ki almamışsınız

Muhalefet partileri, elektriğe yapılan yüzde 38 zamma tepki gösterdi: "Vatandaş, yaşadıklarının sonucunu 31 Mat'ta göstermişti. 'Siz zamlarla, vergilerle, haraçlarla Türkiye'yi yönetemezsiniz, ben size bir ders veriyorum' dedi. Anlaşılıyor ki ders almamışlar."

  • ü
  • 28 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38 oranında zam yapılmasının ne anlama geldiğini söyledi.

“Elektriğe yüzde 38 zam yapmak demek, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Her şey pahalanacak. Bu kafayla, bu yöntemle enflasyonu düşüremezler. Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır” diyen Emir, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız enflasyon sürecinin en son halkasını görüyoruz. Elektriğe uzun bir süredir baskı yapıyorlardı. Beklenen bir zamdı ve nihayet son derece yüksek bir zam açıkladılar. Asgari ücret bir yıl boyunca artmayacak, emekliler 10 bin lira ile geçinmek zorunda kalacaklar, enflasyonu yüzde 75’lerden yüzde 40’lara çekeceğiz diye yoksulların, işsizlerin, dar gelirlilerin, açlık sınırında yaşayanların maaşlarını baskılıyorlar.”

‘İKTİDAR, ÖZEL SEKTÖRÜ DENETLEMİYOR’

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na konuşan Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ise şunları söyledi: “Şimdi yaz sezonu geldi. İnsanlar elektriklerini daha çok kullanacaklar. Klimalar çalışacak. Bir yandan yaz sezonu gedi, tarımda elektrik kullanılacak. Bununla ilgili olarak kalkıp yüzde 38 zam yapmak insafsızlık ve ayıp. Kim yapıyor bu zammı? Özel sektör. Kim verdi özelleştirmeyi? İktidar verdi. Bu hükümet de bunları denetlemiyor.

Vatandaş, yaşadıklarının sonucunu 31 Mat’ta göstermişti. ‘Siz zamlarla, vergilerle, haraçlarla Türkiye’yi yönetemezsiniz, ben size bir ders veriyorum’ dedi. Anlaşılıyor ki ders almamışlar. En kısa zamanda erken seçim olması lazım.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KARANLIKLARIN İKTİDARI…’

DEM Parti’li Mithat Sancar ise “Bu iktidar insanlarımızı açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor. Şimdi de karanlığa gömecek. Karanlıkların iktidarıdır. Bu zamlar da gerçek anlamda karanlığı yaşatacak bir başka tasarruf olmuştur. Bu karanlığa, bu toplum mahkum değil, mecbur değil. Açlık, sefalet, karanlık… Bu iktidarı özetleyen üç kelime” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com