AKP’nin Van adayı: ‘Ben kayyım olmak istemiyorum’ demiş

Van'ın seçilen belediye eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının elinden almasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AKP'nin Van adayı Abdulahat Arvas'ın seçim öncesi "Ben kayyım olmak istemiyorum" sözleri gündem oldu.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 55 oyla Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla 29 Mart’ta mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığının ortaya çıkmasının ardından tartışmalar sürüyor.

AKP’nin Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdulahat Arvas’ın seçim öncesinde yaptığı kayyım açıklamaları yeniden gündem oldu.

Seçim çalışmaları kapsamında 2 Mart’ta kentteki basın kuruluşlarıyla bir araya gelen Arvas, “Benim bu kent ile ilgili çokça hayalim, projem ve çalışmam var. Ama asla niyetim ikinci seçilip kayyım olarak atanmak, kayyım olmak değil. Ben bu kentte kayyım olmak istemiyorum. Başkan olarak seçilip sorunları çözmek istiyorum” demişti.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı’nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığını açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com