AKP’nin torpil arsızları arasında çekişme: ‘A kurumuna yerleşenler bizden fazla maaş alıyorlar’

Kamuya torpil ve kayırma ile giren AKP'lilerin kendi aralarında 'maaş farkları' ve diğer haklar nedeniyle çekiştikleri ileri sürüldü. Yönetim kurulu üyelikleri, TRT, Anadolu Ajansı, THY gibi gözde kurumlara girenler kendi aralarında bu kez de 'kurum değiştirme' torpiline başladı.

  • ü
  • 13 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Kamu kurumlarına torpille, çoğu sınavsız ve özel hazırlanmış mülakatlarla alınan AKP’liler arasında çekişme olduğu iddia edildi.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, “Kamu kurumlarında çalışan ve son 20 yıl içerisinde oluşturulan kadrolar arasında acayip bir çekişme var. Bu torpilliler arasında yaşanıyor. Üstelik bunu yıllar önce hakkıyla göreve gelen insanların önünde açıktan yapıyorlar” diye yazdı.

Aktarılanlara göre, çoğu oluşturulan istisna kadrolarla hızlı şekilde kamuya geçiş yapan bu torpilli tayfasının, “Bize bu vaat edilmemişti, A kurumuna yerleşenler bizden fazla maaş alıyorlar” diye yakındıkları belirtiliyor. İddiaları aktaran Babacan, “Bu AKP’lilerin yakını olmakla övünen kadroların, daha yüksek maaşla bir başka kamu kurumuna geçme yarışında olduklarını da aktaralım” dedi.

‘YÖNETİM KURULLARININ TALİPLİSİ ÇOK FAZLA’

Babacan, yazısında şunları kaydetti:

“Arkadaş ve akraba kayırma olarak tanımlanan nepotizmin örneklerinin sık sık yaşandığı ve şikayet konusu olarak siyasilere ulaştırıldığı yerler arasında TRT, Anadolu Ajansı, THY, bakanlıklara bağlı kuruluşlar ile üniversiteler çokça konu ediliyor. Bir de yönetim kurulları var ki; taliplisi çok fazla. Tabi, torpil için doğru isme ulaşmak gerekiyor. Her siyasinin elinin uzandığı kurum değişiyor. Son dönemde en etkin isimler sarayda bulunuyor.”

TORPİL ARSIZLARI

“Sistem şöyle işliyor; kamuda eleman alımının mülakat aşamasında, AKP’li siyasilerin hemen hepsi üç-beş isimden oluşan listeleri ilgili bürokrata gönderiyor. Mülakatta avantaj yaratmak için müdahale edilmesi isteniyor. İstekler, bazen o kadar ileri gidiyor ki; bırakın yazılı sınavda 80-90 puan almayı baraj olan 65 puanının altında olanlardan isimler geliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com