Seçim usülsüzlüklerle başladı: Silahlı kişiler okullarda, taşımalı seçmenler taşınıyor

AKP’nin birçok kente seçmen olarak taşıdığı asker ve polisler, toplu olarak oy kullanacakları sandıklara taşındı. Urfa Halfeti başta olmak üzere birçok ilçeden seçim usülsüzlükleri haberleri geliyor.

  • ü
  • 31 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yerel yönetimlerin belirleneceği Mahalli İdareler Seçimleri’nde oy kullanma işlemi başladı.

Oy kullanma işlemi ile birlikte, Doğu ve Güneydoğu illerinde AKP’nin seçmen olarak birçok kente taşıdığı asker-polisler de toplu olarak okullara getirildi.

SAVUR

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre; Mardin’in (Dargeçit ve Savur ilçelerinde taşımalı asker ve polisler de oy kullanmaya toplu olarak getirildi. Dargeçit Anadolu Lisesi ve Dargeçit Ortaokulu’ndaki asker ve polisler görüntülere de yansıdı.

Savur ilçesinde ise, asker ve polislerin toplu görüntülendiği yer Aziz Sancar Ortaokulu ve Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi oldu. Otobüslerle oy kullanmaya getirilen asker ve polislere Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) itiraz geldi. Savur’da iki okulda oy kullanma işlemi durduruldu.

KULP

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Atatürk Ortaokulu, Seyrek Ortaokulu, Hamzalı Canaydın Ortaokulu ve Uzunova Ortaokulu’nda taşımalı asker ve polisler oy kullanmaya başladı. Sivil kıyafetli asker ve polisler, minibüslerle oy kullanacakları okullara taşındı. Oy kullanmak için sandık başına gelen yurttaşlar, söz konusu duruma tepki gösterdi. Sandık başlarında gerginlik başladı.

YÜKSEKOVA

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Xirvate (Büyükçiftlik) ve Bajêrge (Esendere) beldelerinde yüzlerce taşımalı asker ve polis, toplu olarak oy kullanmaya gelirken görüntülendi.

Xirvate’de askerler zırhlı araçlarla gelirken; Esendere beldesinde ise AKP’lilerle birlikte gelmeleri dikkat çekti.

HALFETİ

Taşıma oy ile gündemde olan Urfa Halfeti’de seçim hilelerle başladı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, toplu oy kullanılan Hilalli İlköğretim Okulunda linç edilmek istendi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 05.00’te Hilalli İlköğretim Okulu’nun etrafını saran ve silahlı oldukları öğrenilen bir grup, okulda bulunan müşahitleri okuldan çıkararak toplu oy kullandı. Müşahitlerin tehdit edilerek çıkarıldığı okulda, itiraz eden 2 Yeniden Refah Partisi müşahidi darp edildi. 600 seçmenin bulunduğu mahallede yapılan usulsüzlüğe ilişkin tutanak tutulurken, itirazlar üzerine sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu.
Durumdan haberdar olup okula gelen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ömer Öcalan, mevcut belediye başkanı ve adayı Şeref Albayrak, korumaları ve taraftarlarının saldırısına uğradı. Linç edilmekten son anda kurtulan Öcalan ve DEM Partililerin okuldaki bekleyişi sürerken, İl Seçim Kurulundan bir hakimin konu hakkında görevlendirildiği öğrenildi.

KAYITLI OLMADIKLARI SANDIKTA TOPLU OY KULLANDILAR

Öte yandan Halfeti Belediye Başkanı ve AKP adayı Şeref Albayrak ve beraberindeki 100 kişi kırsal Talikan (Özmüş) mahallesindeki ortaokulda birlikte oy kullanmaya çalıştı. DEM Parti’nin yaptığı itiraza göre, 07.50 sıralarında okula gelen ve birçoğu mahalle kütüğüne kayıtlı olmayan 100 kişinin beraberlerinde getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandıkları belirtildi.
İlçenin Beresûr (Savaşan) kırsal mahallesinde de toplu oy kullanıldığı yönünde bilgiler söz konusu. Yapılan tüm usulsüzlükler DEM Parti tarafından tutanak ile kayıt altına alındı.
Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com