AKP’nin seçim intikamı: Süleymancılar’ın arsası yeşil alana dönüştürüldü

Uzun yıllardır AKP'yi desteklemedikleri için hedefe konulan Süleymancılar'a ait arsa yeşil alana dönüştürülüp bina yapılması engellendi. Cemaat, daha önce ima planı değiştirilen alanla ilgili davayı kazanmıştı.

  • ü
  • 15 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

AKP iktidarı, seçimlerde destek alamadığı için yurtlarını yıktırdığı, kurban kesim yerlerini mühürlediği ve kamuoyunda “Süleyman Efendi cemaati” olarak bilinen Süleymancılar’a ait bir arsayı imar planını değiştirerek bina yapılmasını engelledi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; AKP’nin Süleymancılar cemaatine yönelik tartışmalı hamlelerine bir yenisi daha eklendi.

İstanbul’da AKP’li Güngören Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumuna AKP’li Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in de imzasının yer aldığı bir imar planı değişikliği teklifi sunuldu.

ARSA YEŞİL ALAN YAPILDI

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen teklif ile Süleymancılar’a bağlı olduğu belirtilen Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne ait arazinin planları değiştirildi. Teklifte, 2021 yılında arazinin plan notlarına “Kapalı spor tesis alanı” olarak işlendiği, ancak daha sonra mahkemece bu değişikliğin iptal edilmesi nedeniyle yeniden plan yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle de arazinin plansız kaldığı yapılan yeni plan değişikliğiyle bu sefer de arazinin “yeşil alana” dönüştürüldüğü savunuldu

1 MİLYON DOLARA ALINDI, 20 DAİRE YAPILACAKTI

Cemaatin, Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıda ise şunlar sıralandı: “Arsayı 2020 tarihinde 1 milyon dolara satın aldık. Arsa için 2017 tarihinde Güngören Belediyesi tarafından 2017 tarihinde 20 dairelik yapı inşat ruhsatı verilmişti. Biz de bu nedenle, kamu kurumlarının güvenilirliğine itimat ederek böyle bir yatırıma karar verdik. Arsayı aldıktan sonra belediye, arsamızı spor tesisi alanına çevirmek istemiş ama 4 yıl sonra yargı bizi haklı bularak planları iptal etmişti. Güngören Belediyesi, spor tesis alanına çevirmekte muvaffak olamadığı arsamızı aynı şekilde bu sefer de ‘yeşil alan’ olarak planlamak istemektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com