AKP’nin ‘normalleşme’den anladığı: ’15 Temmuz söylemi değişti, CHP’yi merkeze getirdik’

AKP ve CHP arasında iki liderin görüşmesiyle başlayan "normalleşme" için konuşan AKP'lilerin sürece “CHP’nin normalleşmesi” olarak baktığı, hatta “CHP’yi merkeze getirdik” yorumu yaptıkları belirtiliyor. CHP'lilerin bu duruma gösterdiği örnek ise 15 Temmuz'la ilgili değişen söylem...

  • ü
  • 04 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP lideri Özgür Özel’in çağrısıyla başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmesiyle devam eden “normalleşme” sürecine AKP’lilerin nasıl baktığıyla ilgili dikkat çekici bir kulis bilgisi paylaşıldı. İddia göre AKP’liler süreci “CHP’nin normalleşmesi” olarak görüyor, bu nedenle kendilerinden beklenen adımları da atmıyor.

Gazete Duvar’da yayımlanan kulis bilgisine göre; karşılıklı yapılan ziyaretlerde CHP’nin gündeminde adalet talepleri, uygulanmayan AİHM, AYM kararları, ekonomik sorunlar, kayyım atamaları gibi birçok başlık vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ana gündemi ise “yeni anayasa”ydı. CHP normalleşme sürecini “AK Parti’nin hukuka dönüşü” olarak değerlendirirken birçok konuda değişim ve yeni adım bekledi. Bu beklentilerin büyük kısmı ise hayata geçmedi.

‘MERKEZE GETİRİLEN” CHP…

Sadece “yeni anayasa” diyen AKP’ye göre ise “normalleşme, CHP’nin normalleşmesi” oldu. Öyle ki Erdoğan bir konuşmasında CHP’nin 15 Temmuz ile ilgili değişen açıklamalarına dikkat çekerek, bunu “muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyoruz” dedi. AK Partili yetkililer de bu sürece “CHP’nin normalleşmesi” olarak bakıyor, hatta “CHP’yi merkeze getirdik” yorumu yapıyor.

Aktarılan kulis bilgisine göre; AKP’li bir yöneticiye göre normalleşme aynı olmak demek değil. Konuşabilmek, diyalog kurabilmek demek. Seçmen tabanında çok olumlu bulunan sürecin devam etmesi gerektiği, Cumhurbaşkanının da iç toplantılarda parti yöneticilerine çok sertlik içeren seçim sürecine atıf yaparak, “seçim dilini bırakın” dediği aktarılıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com