AKP’li eski vekilden ‘Yargıtay’ çıkışı: Anayasayı tanımayan hakimler yargılanacak

AKP'li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, yargıya yönelik eleştirilerde bulundu: Yargıtay 13.Ceza Dairesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını tanımayan hakimleri kesinlikle darbe suçundan yargılanacaklar ve ömürlerinin geri kalanını ceza evinde geçirecekler.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’nin 25. ve 26. dönem İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, x hesabından yaptığı paylaşımla AYM’nin TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ‘ihlal’ kararına uymayan Yargıtay’a tepki gösterdi.

“Tarihe şu notu düşüyorum” diyen Kocabıyık, şunları kaydetti: “ Yargıtay 13.Ceza Dairesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını tanımayan hakimleri kesinlikle darbe suçundan yargılanacaklar ve ömürlerinin geri kalanını ceza evinde geçirecekler. Yargıtay eski başkanı Sami Selçuk bize bunun haberini veriyor.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, 25 Ekim tarihli kararında Atalay’ın “seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti.

İhlal kararı sonrası dosyayı inceleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki bu kararına oy birliğiyle karşı çıktı.

Daire, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlere başlanması için kararın örneğinin TBMM Başkanlığı’na gönderilmesi kararı da aldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com