AKP’li Ensarioğlu’na kayyım kıyağı: En az 86 akrabası işe alındı

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, kayyım döneminde Kayapınar ve Bağlar belediyelerinde en az 86 akrabasının işe alındığı ortaya çıktı. Ensarioğlu, Meclis'te konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları 'iftira' diyerek geçiştirmişti.

  • ü
  • 27 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Kayapınar Belediyesi kayyımı tarafından AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun en az 79 akrabasının işe alındığı ortaya çıktı.

Bu kişiler, genellikle Ensari, Ensarioğlu, Batmaz, Baran ve Özdemir soyadlarını taşıyor ve çoğu halen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’nde çalışıyor.

Bağlar Belediyesi’nde ise Ensarioğlu’nun 5 akrabası bulunuyor. Ayrıca, belediyede Ensari ve Ensarioğlu soyadında iki memur daha çalışıyor.

SOYLU İLE GÖRÜŞMEDEN SONRA CİHAN ENSARİOĞLU SERBEST KALDI

MA‘nın haberine göre; Ensarioğlu ailesi, geçmişte de ihale vaadiyle iş insanlarından destek talebinde bulunmuştu. Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu, 2016 yılında kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne AKP’lileri yerleştirmeye çalışmıştı. Ancak, bazı kişilerin işe alımının yapılmaması üzerine kayyım Cumali Atilla ile karşı karşıya gelmişti.

Ensarioğlu, liste sunarak işe alım talebinde bulunmuş, ancak bu talep reddedilince kayyım ile sorun yaşamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra gözaltına alınan Cihan Ensarioğlu, daha sonra serbest bırakılmıştı.

İHALELER DE ENSAR ŞİRKETİNE

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu ve yakınları, sadece işe alımlarla değil, ihalelerle de gündeme geldi. İller Bankası tarafından düzenlenen “Artvin (Merkez) Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı” ihalesinde, 40 tekliften sadece iki şirketin teklifi kabul edildi ve Ensar İnşaat ile 20 milyon 556 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Ayrıca, Elazığ’da Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası TOKİ tarafından gerçekleştirilen 330 milyon lira değerindeki “deprem konutları” ihaleleri de Ensar Şirketi’ne verildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ENSARİOĞLU: İFTİRA

Meclis’te DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından dile getirildi. Beştaş, Ensarioğlu’nun kayyım döneminde işe alımlar için ne kadar para aldığını ve kaç kişiyi işe aldığını sormuştu. AKP’li Ensarioğlu ise bu iddiaların iftira olduğunu savunmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com