AKP’li Ayşe Böhürler’in ‘Herkes anadilini evinde konuşsun’ çıkışına AKP’li Kurt’tan yanıt: Komik olmuş be

TBMM’de Anadili Günü’nde yaşanan ‘mikrofon kapatma’ krizinin ardından AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan millet ve devlet olmaz” dedi. Böhürler’e yanıt eski AKP Milletvekili Abdurrahman Kurt’tan geldi: “Komik olmuş be :))”

  • ü
  • 22 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Meclis’te dün 21 Şubat Anadili Günü sebebiyle Kürtçe ve Lazca yapılmak istenen milletvekili konuşmaları TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından mikrofonları kapatılarak engellendi.

Adan’ın bu müdahalelerinin ardından başlayan tartışmaya AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler attığı bir tweet ile katkı verdi. Böhürler’in ‘anadilin evde kalması’ şeklindeki mesajı büyük tepki çekti. En dikkat çekici tepki ise yine bir AKP’liden, eski milletvekili Abdurrahman Kurt’tan geldi.

Ayşe Böhürler yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘KİMSENİN EVİNDE KONUŞTUĞU ANADİLİNE KARIŞMAK GİBİ BİR HAKKIMIZ YOK…’

“Bugün Dünya Anadil Günü.

Hepimizin evinde ailesinden duyarak büyüdüğü bir anadil var. Anadolu tarih boyunca bu yönden çeşitliliği ile zengin bir mozaik olmuş, bugün de bu zenginlik ile iftihar ediyoruz.

Ancak bir milletin bir araya gelmesi ve bir ortak payda yaratmasının en temel parçalarından biri de dildir. Fransızca olmadan Fransa, İngilizce olmadan İngiltere düşünülemez. İş hayatından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan kamu idaresine ortak paydamız Türkçe’ye sıkı sıkıya sarılmak durumundayız.

Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan milletin ve devletin varolabileceğini iddia eden, niyeti milleti ve devleti felç etmek olan işgüzarlara da alan bırakamayacağız.

Anadil günümüz kutlu olsun.”

ABDURRAHMAN KURT: KOMİK OLMUŞ BE :))

Ayşe Böhürler’in bu paylaşımına çok sayıda kişi tepki gösterirken bir tepki de AK Partili eski milletvekili Abdurrahman Kurt’tan geldi.

Kurt, Böhürler’in paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı:

“Komik olmuş be :))

Evimizde konuşalım ama çarşıda pazarda hastanede konuşmayalım yani gönüllü asimile olalım ki anca birlik oluruz değil mi???

Rum 22

Hucurat 13

Tekrar okuyayım belki ben yanlış anlamışım. O zaman işgüzarlık yapmayız böylece:)”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com