AKP’li adayın ‘100 korucu’ alım vaadi tepki çekti

AKP'nin Çemişgezek adayı İbrahim Enes Somyürek'in 100 korucu alımı vaadi tepki çekti. DEM Partili Ayten Kordu, AKP’li adayın seçim vaadini, “Üretimden kopartıp güvenlik politikası üzerinden vaad olarak sunmak topluma çürümüş yaklaşımı ve zihniyeti dayatmaktır” dedi.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

İstisnai kadroyla önceki yıl Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanmasıyla gündeme gelen eski AKP Dersim İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek, Çemişgezek Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesinin ardından hazırladığı seçim vaatleri arasında belediyeye 100 tane güvenlik korucusu alınacağını duyurdu.

Artı Gerçek’ten Evren Demirdaş’ın haberine göre, AKP Dersim İl Başkan Yardımcısı Somyürek, 2018 yılında AKP Çemişgezek İlçe Başkanı oldu ve 2019 yerel seçimlerinde AKP Çemişgezek Belediye Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 2021 yılında AKP Dersim İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Somyürek, hukuk işlerinden sorumlu AKP İl Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Somyürek, aynı zamanda Çemişgezek Belediye Meclis üyeliği görevini de sürdürmeye devam etti.

BÜRO ELAMANLIĞINDAN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ’NE

AKP’li Mazgirt Belediyesi’nde muhasebe servisinde büro elemanı olarak işe başlayan Somyürek, geçici görevle DSİ Dersim İl Müdürlüğü’ne geçti. Somyürek, 2022 yılında ise tepkilere rağmen istisnai kadroyla Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak devlet memuru yapıldı.

8 BİN NÜFUSLUK İLÇEYE 100 KORUCU ALACAK

AKP’den 31 Mart seçimlerinde Çemişgezek Belediye Başkan adayı gösterilen Somyürek, 2024-2029 gerçekleştirmeyi planlandığı projeleri arasında 8 bin nüfusu olan ilçeye 100 kişiyi güvenlik korucusu alacağını alacakları korucularının yarısının kadın olacağını duyurdu.

‘SAVAŞ POLİTİKASI TOPLUMA DAYATILIYOR’

Artı Gerçek’e konuşan Dersim DEM Milletvekili Ayten Kordu, bu vaade tepki gösterdi. Kordu, AKP’nin savaş politikasını topluma dayattığını belirterek, “AKP’nin bu savaş politikalarına ayırdığı bu bütçenin karşılığında AKP’li belediye başkan adayının ‘100 güvenlik korucu alınacak’ diye bunu istihdam politikası olarak sunması savaş politikasını topluma dayatmaktır. Üretimden kopartıp güvenlik politikası üzerinden vaad olarak sunmak topluma çürümüş yaklaşımı ve zihniyeti dayatmaktır. Güvenlik korucusu alımının yarısının kadınlardan olacağını yine istihdam politikası olarak sunması tamamen AKP’nin kadına ve yaşam alanına erkek egemen zihniyetle ele alındığının açık ifadesidir. Hem üretimden kopartıyorlar hem yoksullaştırıyorlar hem de insanların işsiz bırakarak biat ettirmeye çalışıyorlar. Doğanın talanı ile başlayan Dersimi, insansızlaştırma ve göçü derinleştiren programları çok sistematik olarak gerçeklestirdiklerini halkımız iyi biliyor. Dersim direnişin simgesi bir kenttir AKP’li adayın bu boş vaatlerine Dersimliler karşılıksız bırakacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com