AKP’den ‘musâfaha’ gözaltısı: İki kadının yolda sarılması ‘suç delili’ sayıldı

7 Mayıs'da 38 kadının gözaltına alındığı operasyonun servis edilen görüntülerinde iki kadının yolda birbirine sarılması "suç delili" diye gösterildi.

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gülen cemaatine yönelik 17 ilde son 4 günde düzenlenen operasyonlarda 90 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya’nın paylaştığı videoda “terör” operasyonu olarak servis edilen görüntülerde polislerin kapı zillerini çalarak evlere girdiği görüldü. Öte yandan; 7 Mayıs’da 38 kadının gözaltına alındığı operasyonun ise görüntüleri de AA, İHA ve DHA kanalıyla servis edildi. Söz konusu videoda iki kadının birbirlerini selamlaması ve sarılması (musaâfaha) iktidar yanlısı medyada yeni bir “suç delili” olarak gösterildi. Dini literatürde “musâfaha”, erkeklerin birbiriyle veya kadınların birbirleriyle selamlaşma şekillerinden biri olarak tarif ediliyor. Özellikle hâl hatır sormak, tokalaşma veya kucaklaşma/sarılma gibi eylemler musâfaha olarak adlandırılıyor.

“BEYAZ ÇANTATA OLDUĞU İDDİA EDİLEN PARA SİYAH ÇANTADA ÇIKTI”

Servis edilen görüntülerde iki kadın, bir meydanda buluşup birbirlerine sarılıyor. Ayak üstü kısa sohbetin ardından bir kadın diğerine elindeki poşeti veriyor ve ayrılıyorlar. İddiaya göre beyaz poşetin içinde para var. Görüntülerin devamında ise bir sehpaya serilen paraların siyah bir çantadan çıkarıldığı görüldü.

38 KADIN GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT tarafından, Gülen cemaatinin “güncel kadın yapılanması” iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, 7 Mayıs’ta 4 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Güvenlik ve istihbarat birimlerince yürütülen ortak çalışma sonucunda 38 kadın gözaltına alındı.

Servis edilen görüntülerde Tuğba K. adlı kadın için “örgüt yöneticisi” sıfatı kullanıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com