AKP Sözcüsü Çelik, kayyımı savundu: Bunları görevden almak devlet olmanın gereğidir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Hakkari'ye kayyım atanmasını savunarak, belediyenin terör örgütü tarafından atanmış komiser tarafından yönetilmesine izin verilmeyeceğini belirterek, "Tespit edildiğinde bunların görevden alınması devlet olmanın gereğidir"dedi.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasını savunarak, “Birisi yetkiyi terör örgütüne destek vermek şeklinde kullanıyorsa, terör örgütü tarafından atanmış komiser tarafından yönetilmesine kapı açılmasına müsaade edilmeyecektir”dedi.

Çelik, Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ni ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Çelik, diyalog ortamının sürmesinin toplum tarafınan çok olumlu karşılandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde görüşme, diyalog zemininin güçlü bir şekilde tutulması konusunda iade-i ziyaretle birlikte güçlü mesaj verilmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız siyasette diyalog zemininin güçlendirme fırsatlarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Bugün gerçekleşen iade-i ziyaretle birlikte Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak görüyorlar.”dedi.

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili olarak Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Hangi partiden olursa olsun Cumhurbaşkanımızın ifadesi şu şekildedir ‘hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden her belediye başkanına destek vermeye devam edeceğiz’. Ama birisi yetkiyi terör örgütüne destek vermek şeklinde kullanıyorsa, terör örgütü tarafından atanmış komiser tarafından yönetilmesine kapı açılmasına müsaade edilmeyecektir. Bu bir siyasi partiye toptancı bir tutum değildir. Tespit edildiğinde bunların görevden alınması devlet olmanın gereğidir. Burada toplantıcı anlayışla hareket edilmemektedir. Milletten aldığı yetkiyi millete hizmet için kullanıyorsa belediye başkanı hangi partiden olduğunun önemi yoktur. Bütün siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiği, sivil siyaset, demokrasi, hukuk devletinin korunması bakımından sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta dile getirmiştir. Konuşulan pekçok konu var. Ama size vereceğim toplantının geneli ile değerlendirme budur.”

‘SİNAN ATEŞ CİNAYETİNDE YARGI GÖREVİNİ YAPSIN’

Toplumun gündeminde olan her konunun gündemde olduğunu anlatan Çelik, “Yürüyen hukuki süreçler, kesinleşmiş davalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın mahkemelere karışılmaması gerektiği tutumunu ifade ettiler. Karşılıklı bilgilerde tenakuz teşkil eden bilgiler vardır. Cumhurbaşkanımız değerlendirmeleri paylaşmışlardır. (Sinan Ateş cinayeti) Yargı görevini yapsın, hukukun kapasitesi ve kabiliyetleri içinde değerlendirilsin ve suçlular cezasını alsın. Bu ilkeleri savunmak konusunda herhangi sorun yoktur. Sayın Cumhurbaşkanının kabulü bir kez daha bu mesajın verilmesi şeklinde gerçekleşecektir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com