AKP kulislerinden sızdı: Erdoğan’ın çıkışı sonrası TSK’ya ihraç dalgası geliyor

Genç teğmenlerin yemin töreninden sonra “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kılıç kaldırmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Genç subaylar Erdoğaan'ın hedefinde.

  • ü
  • 29 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan genç teğmenler için Türk Silahlı Kuvvetleri’nen (TSK) ihraç kararının yolda olduğu öne sürüldü. Harp Okulu’nda yaşanan “yemin krizine” dair Erdoğan’ın sert çıkışı sonrası, teğmen Ebru Eroğlu ve bir grup teğmenin TSK’den uzaklaştırılacağı iddia edildi.

Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kılıç kaldırmasının ardından başlayan tartışmalar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde önemli bir krize yol açtı.

İHRAÇ DALGASI MI GELİYOR?

İddialara göre, AKP’ye yakın kaynaklar, teğmen Ebru Eroğlu ve beraberindeki bazı teğmenlerin TSK’dan ihraç edileceğini dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, tören sonrası yaptığı “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Hepsi ordudan temizlenecek” açıklaması, olayın ciddiyetini gözler önüne sermiş ve teğmenler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da kulislerde konuşulan bilgilere göre ihraç kararları yolda.

EBRU EROĞLU’NUN ADI ÖNE ÇIKTI

Gazeteci Altan Sancar’ın aktardığı kulis bilgilerine göre, özellikle teğmen Ebru Eroğlu’nun ismi ön plana çıkıyor ve AKP’ye yakın kaynaklar ihraç sürecinin başladığını iddia ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com