AKP, hülleli kayyım peşinde: Van’da mazbatanın kendi adayına verilmesi için başvurdu

Sandıkta tarihi hezimet yaşayan AKP, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın kazandığı Van Büyükşehir Belediyesi'ne gözünü dikti. AKP, Belediye Başkanlığı mazbatasının kendi adaylarına verilmesini istedi.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

AK Parti, DEM Parti’den Abdullah Zeydan’ın kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının kendi adaylarına verilmesi için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

Zeydan’ın mennu haklarının Adalet Bakanlığı’nın girişimiyle kaldırılmasına yönelik tepkiler devam ederken AKP harekete geçti. AKP, Van Büşükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının kendi adaylarına verilmesi için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

Gazeteci Alican Uğur, yaşanacak süreci şöyle  anlattı:

“Daha önce Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesi kararını Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine kaldıran mahkemeye yapılan itiraz beklenecek. O mahkeme, DEM Parti’nin itirazını kabul ederse Zeydan yeniden seçilme yeterliliğine sahip olacak ve mazbatayı alabilir.

YSK, Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliğini kaybettiği iddiasıyla mazbatayı ikinci en çok oyu alan AKP’nin adayına verebilir. Ki 2019’da da YSK’nın benzer örnekleri var. Adana Kozan’da seçimi kazanan MHP’li adayın sabıkası ortaya çıkınca mazbata en yüksek oyu alan ikinci aday Saadet Partili Kazım Özgan’a verilmişti.

YSK, Abdullah Zeydan’a yüzde 55,48 oranında oy veren Van’ın iradesini dikkate alarak seçimlerin yenilenmesine de karar verebilir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com